Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-02-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-02-26

Kedves Jucó!
Kaptam egy behívót tüdőszűrésre. Lassan ideje is van, mert utoljára 21 évvel ezelőtt voltam. Így aztán elég kicsi lett volna az esélye, hogy felfedezzék a kialakuló tüdőrákomat. De nagy az Isten, és gondoskodik az emberről. Ha meg eljött az idő, akkor nincs mit tenni. Úgy látszik, nekem még nem jött el. Bár meg is teszek egy csomó mindent, hogy minél később jöjjön el. Vagy ha meg nem is tudom gátolni, akkor legalább minél kevesebb szenvedést hozzon. Ezt már múltkor taglaltam, mikor részletesen elmeséltem, mi mindent teszek az egészségért. Ja, az kihagytam, hogy böjtölök most negyven napig, csak müzlit és főzeléket eszem nagyjából.
Nem így, egy fiatal nő, egy 27 éves kétgyerekes anyuka, aki nagy cigarettás volt, bár azt nem mondhatnám, hogy züllöttebb életet élt, mint a hasonló korúak, szóval eljárt szórakozni hétvégenként, ahol néha iszogatott is, de csak mértékkel. Aztán férjhez ment, szült két gyereket, és most kiderült, hogy csontszarkómája van a gerincében, úgyhogy ki kellett venni az egyik csigolyáját, a helyére meg beraktak egy drótkeretet, pár hónapja történt ez, azóta fűzőt kellett hordania, és a gyerekeire való tekintettel minden áron élni akart. És ezen a héten derült ki, hogy a tüdejében találtak két borsónyi daganatot. A nő meg azt mondta, hogy nem egyezik bele a kemoterápiás kezelésbe, elege volt az egészből. Aztán az onkopszichológus meggyőzte, úgyhogy most kezdi az egészet elölről. Merthogy már kapott korábban is kemoterápiás kezelést. Úgyhogy nem könnyű az élet, és csak ilyenkor tudja az ember igazán értékelni, hogy egészséges. Régebben úgy gondoltam, hogy ha az emberrel mondjuk, történik egy baleset, és aztán meggyógyul, az minden további nélkül elmúlik. Vagyis minden olyan lesz, mint annak előtte. De most már rájöttem, hogy a legkisebb baleset is sokszor hagy olyan nyomokat, ami aztán az egész életet megkeseríti. Szóval ezért vigyázz magadra nagyon, meg majd a gyerekeidre is, mert egy rossz döntés miatt az egész életében szenvedhet az ember. Úgyhogy például ne menj egyedül az erdőben ott, ahol a hajléktalanok laknak azokkal a vad kutyákkal.
Na, holnap talán jobbakat írok. Elkezdtek itt kopácsolni az irodában, remélem, nem ez lesz egész nap. Mert a múltkor meg fúrtak, majd’ megzavarodtam.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat