Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-09-23

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-09-23

Kedves Jucó!
Tegnap találkoztunk, és minden olyan jól indult, mint mostanában szokott. Én levest kértem, te meg rántott gombafejeket rizibizivel. Szépen beszélgettünk-beszélgettünk, mikor én egyszer csak úgy megkérdeztem, mért olyan aprósebhelyes a homlokod, nem kéne ennyit nyomkodni. Erre te már meg sem akartad enni a gombát, és még mákos gubát sem kértél, sőt, mondtad, hogy most már menni kéne, mert csütörtökön anatómiából feleltek, a koponyából. Előtte még nagy jókedvvel elmesélted, hogy fibulából feleltél, és kibabráltál Göbelsszel, mert Vica megmondta, hogy lehet megállapítani, hogy jobbos vagy balos. De valószínűleg plusz jelet kaptál, mert a mínuszt sokáig rajzolja. Úgyhogy csak tudtad a választ, bár nem volt könnyű eldönteni, hogy a tetejére vagy az aljára mutat Göbi. Na, ezután kérdeztem rá a pattanásokra.
El is indultunk, de azért még a sarkon csak betekertél egy túrós-barackos lepényt. Mire elkeveredtünk – mivel biciklisfelvonulás volt – a katonai akadémiáig csak megbékültél. Mert mikor kiszálltál a kocsiból, arra a kérdésemre, hogy megsértődtél-e, mikor a homlokodról érdeklődtem, azt mondtad, hogy nem – vagyis igen –, csak mama folyamatosan ezzel piszkál, és úgy, hogy még direkt élvezi is. Nem tudom, így van-e. de én azt mondom – ahogy azt tegnap is mondtam – mama sosem akar rosszat neked. Ahogy Erzsi néni mondta, a szülő mindig jót akar. Úgyhogy ne haragudj ezért mamára. Inkább gondolj bele, miért mondja. És fogadd meg a tanácsát. Cipőből is csináltass korrekcióst. Mert ugye, a szülő csak jót akar.
Ennek nyomatékosítására megígérem – bár már hetek óta halogatom –, hogy kérek időpontot a fogorvostól, mert van egy lyuk, ami folyamatosan, mondhatnám rohamosan nől (ahogy Dékány nagyanyád mondta).
Érdekes, hogy vén létemre az én képemen is szokott egy csomó pattanás lenni. Illetve 4-5 biztosan. Az sem tesz neki jót, hogy ha nyomkodod, mert terjed. Úgy magyarázta el egyszer ezt egy bőrgyógyász, hogy képzeld el egy középkori lovag sodronyingét. Azon van egy kis lyuk. Abba alulról beleillesztenek egy 3szög alakú mackósajtot. Ami felül kilátszik, az a pattanás teteje, alul meg a többi. Akkor az ember ezt a tetejét elkezdi nyomni, mire alul szétlapul és a közelben újra fejlődni kezd. Akkor ezek kifejlődnek, megint csak a hegyük lóg ki. És jön a tulaj, elkezdi nyomkodni egymás után, szétlapítja alul, azok megint terjeszkednek … és így tovább. Szóval megfigyeltem, ha kinyomok a képemen egy pattanást, 3-4 nap múlva kicsit távolabb lesz három. Úgyhogy így nyomkorássz.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat