Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-10-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-10-26

Kedves Jucó!
Egész nap esik az esô, ráadásul hétvégén át kell állítani az órát, vagyis jön az, hogy már négykor sötétedik. Borzasztó nyomasztó. Na, mindegy.
Tudod, Kazinczi a nagy nyelvújító hogyan nevezte el a kengurut? Mert ilyen szó szerinte nem kerülhetett be a magyar nyelvbe: bokorugró górugrány. A zongora meg hangora volt. De a legtöbb ötlete azért megmaradt a magyarban. Azt már nem egyszer megírtam, hogy a kenguru miért kenguru. Azért elmondom megint. Amikor a civilizált emberek elôször partot értek ausztráliában, látták ezeket a furcsa állatokat ugrálni. Meg találkoztak benszülöttekkel is. Na, gondolták, megkérdezi gyorsan tôlük, mi a neve ennek az furcsa állatnak. De hát mivel nem tudtak egymással szót érteni, kézzel-lábbal neki mutogatni. A benszülött csak nézte, nézte a szökdécselô sápadt arcút, és azt mondta, nem értem. Ami az ô nyelvén így hangzik: kenguru. Tehát a kenguru = nem értem.
Na, most nagyon sok a munkám, ezért abba kell hagynom, de majd folytatom késôbb.
Kakálsz rendesen? Az nagyon fontos, azt tudod! Bár hogyne tudnád, mikor orvos akarsz lenni. Sok folyadékot kell innod, és olyan ételeket enned, amik egészségesek. Például rostokban gazdag ételeket. Az egyik munkatársam pont ma reggel mondta, hogy sütött az udvarlójának tököt. Tudod, az a sima sült tök, ami nem ugyanaz, mint amibôl a tökfôzeléket csinálják. Kérdeztem is tôle, hogy megette-e a pesti udvarló, mert ôk nem nagyon szokták ezt ismerni. Csodálkozott ezen, mert az ô fiújának mindig sütött az anyja tököt. Csak azért kérdeztem tôle, mert emlékszem, hogy Trégerék, a bioemberek hogy elképedtek, mikor mutattam nekik a sült tököt. Csak forgatta rá azt a csalfa szemét Trégerné. Aztán Martyi evett egy kicsit, de meghajtotta, úgyhogy onnantól kezdve nem eszik. Vagy ki tudja, lehet, hogy Kesztölcön nincs mást enniük.
Én minden reggel müzlit eszem, amit a Tescóban veszek meg. De ez nem olyan édes, kókuszos müzli, mint amit te szeretsz, hanem igazi, zúzott zabszemekbôl, meg mazsolából áll. Reggel öntök rá fél liter tejet, hagyom egy jó félórát puhulni, aztán eszem meg.
És sok vizet iszom. Szerintem túl sokat is egy nap: 4,5-5 litert. Lehet, hogy ez kikészíti a vesémet, de nincs, ki megmondja, hogy lehet-e ennyit inni egy nap. De azt veszem észre, ha reggel behikkantok 1,5 liter zöldteát, olyan energiám lesz, hogy egy traktort képes vagyok elhúzni. Máskor, például hétvégén, mikor szinte alig iszom, legfeljebb kávét, sokkal gyatrábban érzem magam. Szóval nekem jobb, ha sokat iszom. Igyál te is, de max. 3 litert. De azt mindennap!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat