Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-05-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-05-26

Kedves Jucó!
Tegnap volt gyereknap. Voltál a Vidámparkban? Szerintem nem, mert épeszű ember olyankor nem megy oda. Egyszer kiskorodban mi elmentünk, mert aznap ingyen lehetett bemenni, persze csak ott derült ki, hogy ugyan nem kérnek belépőt, viszont mindenért fizetni kell külön-külön. Mert réges-régen olyan volt, hogy ha a belépőt megfizetted, utána azt csináltál, amit akartál. De mostanában már úgy tudom, hogy adnak egy karszalagot, amivel korlátlanul használhatod azokat a játékokat, amikre senki fel nem ülne, olyan rosszak. Amit meg mindenki szeret, arra külön kell fizetni. Na, mindegy, valószínűleg nem mostanában lesz, hogy elmegyünk vidámkodni.
Tegnap eszembe jutott palacsintasütés közben egy réges-régi történet, amit már lehet, hogy pár éve megírtam: egyszer anyámmal meg Bandi bá’-val elmentünk az unokatestvéremékhez. Ott volt az anyja barátnője, Gyöngyike néni is. Magdi, az unokahúgom meg már játszotta, hogy ő milyen nagy nő, akkor volt 13 éves, és Gyöngyikenénivel felnőtt dolgokról beszélt. Például arról, hogy kell pasizni. Aztán elővettek engem, és Magdi mondta, hogy Attiluska után majd pisilnek a lányok Szeghalmon. Nem tudom, ez pontosan mit jelent, de nagyon nevették. Meg hogy sorban fognak állni a lányok az ablak alatt, hogy láthassanak. Nem tudom, ebben mi volt a mulatságos, de nagyon kacagták. Szerintem egyszerűen jókedvük volt.
De anyám nem értékelte a viccet, mert emlékszem, hazafelé menet csak mondta Bandi bá’-nak, hogy milyen szemtelenek volta Gyöngyiék, hogy engem így kigúnyoltak, mert csak azért mondták, hogy röhögjenek rajtam, mert mindenki tudja, hogy milyen csúnya vagyok, és majd nem kellek senkinek. Én meg ott mentem előttük két méterrel, és csak némán folytak a könnyeim, amikor hallottam anyámtól, hogy én mennyire csúnya vagyok. És ez egész életemre kihatott. Nem csak ez az egy, hanem apránként összeadódott minden: dinnye fejű, gyorstorta (vagyis tehénszar) stb., ahogy hívott.
Hát bizony, nem volt anyámnak valami nagy pedagógiai érzéke. Bezzeg te sosem hallottad tőlünk, hogy csúnya vagy. Mert nem is voltál az sosem. Mindig olyan kis szép voltál. Gondolom, most is az vagy.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat