Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-04-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-04-22

Kedves Jucó!
Ma találkozunk. Írtad, hogy fél egykor ma el tudsz jönni. Na, én ezt úgy értelmeztem, hogy akkor fél egyre el tudsz jönni a Móricz Zsigára, írtam is egy esemest, hogy jó, akkor találkozzunk ott fél egykor. Erre rögtön válaszoltál, hogy akkorra nem tudsz ottlenni, mert fél egykor tudsz eljönni a boncteremből. Ezt nem értem én, hogy akkor miért nem azt írod, hogy egyre ott leszel a Móriczon. Aztán meg csodálkozol, hogy elfogy a pénz a telefonodról. Na, mindegy, ehhez már hozzá kell szoknom. Akkor egykor találkozunk talán.
Most krétai zenét hallgatok, és sokszor nincs hozzá film, csak egy fotó. És ez a krétai hegyeket mutatja, amikor havasak. Nehéz elképzelni, hogy ott, ahol 40 fok is szokott lenni, hó is van télen. Érdekes még, hogy az őslakos krétaiak – meg a görögök általában – feketében járnak. Főleg az öregek. Hogyhogy nincs melegük? Meg az is furcsa, illetve érthető, de furcsa, hogy a krétaiakra rá szokott törni a bezártság érzés. Olyankor szoktak világot járni. Persze, aki teheti. De az öregek olyankor, illetve fiatal korukban elhajóztak a kontinensre.
Hej, szép hely az a Kréta, nem? Szantoríni is gyönyörű. Szerintem kicsit szebb is, de annyira a turizmusra épül, hogy már nagyon eldugott helyeken van csak igazi görög világ. Például a Szantoríni vulkán egy peremén, egy kis faluban tényleg úgy élnek a görögök, ahogy azt elképzeltem. A nagy peremen meg tiszta Siófok. Vagyis csak úgy hömpölögnek a turisták az utcákon, meg tele vannak bóvlival a boltok. Manolas – az igazi görg részen meg csak kenyérbolt van, az is be van zárva délben. Semmi több. A helyiek átjárnak hajóval a főszigetre, ahol évente kétmillió tudista fordul meg. Egy akkora részen, mint mondjuk a XII. kerület.
Az a Manolas nagyon-nagyon szép, és jó hangulatú hely. Ha egyszer Szantorínin jársz, ne legyél rest áthajózni Manolasra. Reggel elindulsz, a délutáni 2-3 órás hajóval meg visszamész a nagyszigetre. Majd akkor megtudodo, miről beszéltem most.
Na, megyek, dolgozgatok. Van annyi munka – mondanom sem kell, hogy felesleges, soha meg nem valósuló –, hogy belegebedek. De egyre kimegyek a Móriczra.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat