Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-08-13

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-08-13

Kedves Jucó!
Tegnap megkerestem Prevelit a google.map-on. Beírtam, hogy preveli, és sok felkínált lehetôség közül a Preveli strandot választottam. Mert van ott Prevei beach, maga a falu is Preveli. És biz? láttam a folyót, ahogy még mindig oldalra kanyarodva fut a tengerbe. Hej, milyen szép is volt. Igencsak téli felvétel, mert teljesen üres a strand, nincsenek napágyak felállítva. Bár néhány autó parkol a hegytetôn. Tudod, ahová fel kellett kaptatni, amikor kitaláltam, hogy mama ruhájából csináljunk neked kisturbánt. Nem is volt olyan nehéz, mint akkor gondoltuk. Egyszer még elmegyek én oda az életben, hej. Te is menj majd ela gyerekeiddel, nem nehéz megtatlálni. A pálmafás folyó meg pont olyan, mint mikor mi voltunk ott.
Valamelyik nap volt a tévében, hogy régen milyen nehezen lehetett autóhoz jutni. Nekem is eszembe jutott, hogy amikor Bandi bá? igényelt autót, akkor hat évig vártuk. És hetente bekapcsolta a teletexet a tévén, ott leste, hogy hányas sorszámnál jár a lada. És évekig több ezren álltak elôttünk. Aztán egyszercsak eljött a nagy nap, elmentünk Pestre, pontosabban Csepelre a szabadkikötôbe átvenni az autót. Olyan volt, mint a szülészeti osztályon: plexi üvegfal mögött sorakoztak a kocsik. Ott álltunk vagy százan, és áhítattal néztük a csodaautókat. Igaz, hogy akkor csak egyszín? volt mind ? mert színt nem lehetett választani, csak olyat lehetett hazavinni, amilyen szín? épp érkezett azon a héten ? de nekünk ennek ellenére az a szín még jobban tetszett. Már nem érdekelt minket, hogy a sötétkék helyett mustársárga lesz, csak kapjuk meg végre. És tízpercenként beolvasták a hangosbemondóba a következô sorszámot, és az emberek családostól rohantak boldogan lobogtatva fejük fölött a sorszámos cetlit. Mi is így rohantunk, és mutatták, melyik a mi kocsink. Én ráborultam, puszilgattam, anyám sírt, Bandi bá? meg annyira meghatódott, hogy az anyósülésnél ült be, és csodálkozott, hogy nem tudja elvezetni az autót. Még ma is tudom a rendszámát: PI 21-48. Évekig megvolt. Nagyon nagymenô volt Bandi bá?, mert akkor másnak csak trabant vagy wartburg jutott a faluba. Jó, ha volt Szeghalmon 3 Lada, vagy ahogy akkoriban hívták, Zsiguli. Pont elôzô nap volt ott egy család átvenni a kocsit ? aznap meg minden Zsiga homokszín? volt ? szóval volt egy apuka, aki annyira megörült az autójának, hogy a feleségét meg a két kislányát ottfelejtette, és csak két óra múlva tért vissza nagy szégyenkezve. Merthogy úgy örült a kocsinak. Na, ehhez képest ma már lépten-nyomon autókereskedésekbe ütközik az ember.
Ma még semmi jót nem tettem. Ideges is vagyok, gondolhatod.
Szombat este küldtem egy e-mailt a telefonomról neked. Azt reméltem titkon, hogy ma reggelre már válaszolsz is. De lehet, hogy még nem kaptad meg.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat