Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-12-10

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-12-10

Kedves Jucó!
Megint úgy jártam, mint tegnap: komoly zenét akartam bekapcsolni, és véletlenül Nyusziék muzsikáját indítottam el. De nem baj, ez sem rossz.
Van az udvarunkon egy hatalmas nagy fa. A minap észrevettem, hogy egy cinke ül az ágán, ezért vettem is egy cinkegolyót, ami egy m?anyag kis necchálóba helyezett faggyú és apró magok keverékébôl áll. Ma reggel csináltam két hosszú botból egy célszerszámot. Vagyis a végére ráakasztottam a cinkegolyót, kinyújtottam, és így többszöri nekifutásra sikerült az egyik ágára ráakasztanom. És képzeld, hamarosan jöttek is a cinkék. Pontosabban három, és neki csiperészni. Belekapaszkodnak a golyhóba, úgy csüngnek rajta, és így csipkedik. Nagyon megörültem, elhiheted, mert emlékszel, a Boróka utcában micsoda verseny volt madáretetésbôl? Az gyôzött, akihezz több madár járt. Az elején mi vezettünk, de hamar beértek Dursték, mert ôk egy akkora etetôvel versenyeztek, mint egy ház. Telerakták napraforgóval, és jöttek is a feketerigók meg a cinkék, ôszapók, meggyvágók, fenyôrigók ? minden. Emlékszem, mama odaült az ablakhoz tanulni, de órákig csak a madarakat leste. Tehát mi visszacsúsztunk a második helyre, de az utolsó helyezés biztos birtokosa mindig is Rúd volt az ecetes üvegbôl csinált madáretetônek nevezett borzalmával. Hozzá csak verebek jártak. Bár a veréb is madár, de azért a meggyvágóinkkal össze sem lehet hasonlítani, nem? Bár hozzánk is érkezett néha nem kívánatos vendég, vadgalambok. Azok közül ha egy beszállt az etetôbe, riktig kiforogta az összes magot, vagyis a farkával kiseperte a földre. Mama hessegette is nagy mérgesen ôket, mindig panaszolta, hogy ma is jöttek a tubik ? így hívta: tubi ?, és kiforogták az összes magot. Hát, így volt ez. Úgyhogy örülök a cinkéknek, de csak az hiányzik, hogy nincs verseny, mert ott a házban senki nem eteti ôket.
De azért a galambok is kedvesek voltak, mert például nyáron is visszajöttek, és ott huhogtak Netti néni kertjében. De egyszer az egyik elt?nt, a másik meg még évekig ott élt, de sosem volt új párja. Mert bizony a galambok olyanok, hogy életükben csak egy párjuk van, és ha azzal történik valami, soha többé nem állnak össze másikkal.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat