Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-05-07

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-05-07

Kedves Jucó!
Hej, hej, hej, nem látogattad meg Yavannát pénteken, pedig csak 3% volt már az életébôl. Úgyhogy ma már az örök vadászmezôkön nyargal Csíkkal együtt. Nem baj, ezt is túl lehet élni. Azon gondolkoztam hétvégén, hogy nem kellene írnom neked olyakat, hogy amikor ezt olvasod majd évek múlva, ne legyen b?ntudatod, vagy lelkiismeretfurdalásod, mert lehet, hogy pont emiatt lesz az. Mert sokszor az ember az ellenkezôjét éri el szavaival, mint amit mond. Úgyhogy ha majd az utolsó napokban, amikor az ezer oldalt túlléptem, és elolvasom újra az egészet, ki fogom húzni ezeket. Persze, ha addig másképp nem gondolom. Majd meglátjuk. De ez legalább még öt-hat év. Addig meg az ember sokmindent átértékelhet. Hej, addigra milyen öreg leszek már én. Lehet, hogy nem is élek.
Mondod még, hogy fogabí? Gondolom, erre már nem is emlékszel. Mit csináltál hétvégén? Nagyjából vége már a tanításnak, nem? Amikor elkezdôdik az érettségi, akkor az alsóbb évfolyamoknak is csak helyettesítések jutnak, mert a tanárok bent ülnek a vizsgázókkal. Hej, jó is az, mármint lazsálni, nem érettségizni. Nem sokára te is eljutsz, bár addig azért van még egy kis idôd. De a sorsod nem kerülheted el. De nem kell tôle félni. Sokkal enyhébben osztályoznak a tanárok, inkább a jobbik jegyet adják. Nekem is hármas lett a mamamatikám, pedig sosem voltam egy köbgyök. De a szóbeli érettségi után mily csúfság esett velem, hej. Azt hittem, szépen muzsikáltam, sôt, még egy jó kis négyeskében is reménykedtem történelembôl, és kicsit meglepôdtem az eredményhirdetéskor. Mert az érettségielnök elôtt felsorakoztunk szépen, mint a tornaórán, és mivel én voltam az elsô a névsorban, gyorsan túl is lettem az eredményen. Az összesítés elégséges volt, vagyis sikerült az érettségi. És nekem nem is számított semmi más, csak az, hogy meglegyen a ketteske. De Bereczkynél korrigált az elnök, mert rosszul olvasta, ?bocsánat, nem elégséges, hanem elégtelen?, mondta hozzám fordulva. Persze akkor már nem lehetett volna velem madarat fogatni, mint egy fél perccel korábban. Úgy éreztem, mintha egy veder hidegvízzel leöntöttek volna. De ezt a történetet már ismered. Emlékszem, délután felhívtam anyámat, hogy sajnos nem sikerült az érettségi. Ô meg csak hallgatott nagyot a telefonban, aztán azt mondta, nem baj, majd legközelebb sikerül, és köszönés nélkül lerakta. Szegény, gondolom, ô meg akkor érezte úgy, hogy egy vödör hidegvízzel lelottyantják.
Szóval te tanulj szorgalmasan, fôleg, ha tovább akarsz tanulni. Mert nem könny? ám bejutni az orvosi egyetemre, kishékás! De még ráérsz tanulni, hisz? soká lesz még az az érettségi, meg most jön a nyáriszünet hamarost.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat