Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-06-16

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-06-16

Kedves Jucó!
Nem tudom, milyen lehetsz, mikor nagyon tanulsz, de el tudom képzelni: nem eszel, ha meg mondja mama, hogy enned kell, ordítasz, meg fogod a fejed. Erre mérget tudnék venni. Szegény mama, sokat szenvedhet, mikor vizsgaidőszakban vagy. De szerintem nem haragszik, mert eszébe jut, hogy ő hogy beszélt a szüleivel, mikor ő vizsgázott. Még azt is mondta az anyjának, hogy hülye. Ezen én nagyon csodálkoztam, mert én gyerekkoromban csak egyszer mondtam anyámnak, de sikerült gyorsan kimagyaráznom magam. Szóval nekem nem lehetett így beszélni anyámmal. Remélem, te sem hülyézed le mamát. Nem lenne helyes. Gondolom, mikor kiabálsz mamával, mama tiszta méreg és ő is kiabál veled csípőre tett kézzel, meg a haját sepregeti. Egyszer mondta mama, hogy sokszor az egész utca zeng, mikor ti veszekedtek az emeleten. Szép lehet. Mondjuk én is emlékszem, hogy mentem haza, és már a kapuban hallottam, hogy kiabálsz lefelé mamának nagy mérgesen. De ne feledd, majd neked is lesz gyereked, aki ugyanígy fog veled diskurálni. Mondjuk én sosem voltam ez a nagy ordítozós fajta. De talán az jobb, ha valaki kiordítozza magát, mint magába fojtja. Hát nem tehetek róla, ez alkati kérdés. Mondjuk mamában az a jó, hogy kiabál, majd kipukkad, aztán meg megnyugszik szépen. Én meg magamban hordozom a sérelmet napokig, ami nagy csapás azokra, akikkel együtt élek. Szóval jobb, hogy ezt a vehemenciát örökölted mamától.
Megint szakad az eső. Hajnalban, 3-kor sírt a gyerekem, akkor nem tudtam visszaaludni csak fél 5 körül, de utána húnytam majdnem nyolcig, mert kint oly sötét volt, azt hittem, még csak hat óra van. ritkán szoktam így elaludni, de most sikerült. Épp beértem a munkahelyemre kilencre. Szerintem a gyerekem is a fényre ébred fel. Amint besüt csak egy kicsit is a szobájába a nap, mondjuk egy kis résen, rögtön felébred. És ma reggel azért aludt ő is sokáig, mert sötét volt.
Na, szóval megint szakad az eső. És azt hallottam tegnap, hogy a felmelegedés következménye a sokkal csapadékosabb időjárás lesz, nem pedig az elsivatagosodás. Ez meg áradásokkal, télen pedig sok hóval jár. De neked nem kell aggódnod, soha nem lesz olyan nagy áradás, hogy elmosná a házatokat.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat