Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-07-25

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-07-25

Kedves Jucó!
Na végre. Kisütött a nap. Vagy ahogy bácsikád mondta valamikor nagyanyádnak hajnalban: aja, ébresztő, kisütött a napotyka! És akkor anyám felkelt ötkor és neki szórakoztatni ezt a gyönyörűt. Kolobász azóta – egy hónapja már – sem hívta fel anyámat, azt se mondta, hogy bak.
Zoárd anyja írt tegnap és kicsit furcsa azt olvasni, hogy takarítónőt keres, mert mindig is volt, aki takarítson utána. Ezen gondolkoztam reggel, hogy ezzel szerintem sok ellenszenvezőt gyűjtött be. De ha belegondolok, semmi nincs abban, hogy valaki takarítónőt alkalmaz. Havonta vagy kéthetente egyszer miért ne érne meg neki mondjuk ötezer forintot az, hogy ne nyomassza, hogy már megint takarítania kéne, megint milyen kosz van. Ez a nő ráadásul olyan, hogy mielőtt jön a taxinő, neki takarítani. Porszívózik, gondolom, a kádat kisúrolja kicsit, meg a vécét is megsikálja. Én is ilyen lennék, bár nagyon nehezemre esne, hogy utánam takarítson valaki. Szégyellném magam. Pedig meg lehet szokni biztosan. Kíváncsi vagyok, te majd felnőtt korodban fogsz-e taxinőt tartani. Ha olyan tehetős lesz a férjed, akkor nincs kizárva. Mitskey doktornéni is, amikor férjhez ment, és fogta a felmosórongyot, és neki takarítani, rászólt az anyósa, hogy ők ilyet nem szoktak csinálni, és ha be akar illeszkedni a családba, akkor tegye is le szépen a vödröt. Hát ilyen egy gazdag család. Én nagyon nem is ismerek olyanokat, akiknek van takarítónőjük. Szerintem mindenki takarítson maga után. De hát ez az én falusi szemléletem.
Péntek van, és holnap megyek esküvőre. De ezt már írtam. Azt kérdezi tőlem Erik, hogy mit viszek ajándékba. Hát semmit. Csak a templomi esküvőn leszek, nem a nagy evősön. Mert azt úgy szokták csinálni a fiatal házasok, hogy a vacsorát a szülők fizetik, a sok pénzt meg ajándékot viszont a fiatalok zsebelik be. Van ez alól kivétel, például olyan, ahol csak nyolc-tíz ember ül egy vendéglőben a fiatal házasokkal együtt, megesznek mindent, aztán mindenki kifizeti a maga vacsoráját és hazamennek. Szerintem kitalálod, melyik esküvőről beszélek.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat