Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-08-27

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-08-27

Kedves Jucó!
Nem vagyok egy nagy operabarát, de ma reggel a rádióban hallottam egy részletet az Orpheus and Eurydice című operából – Gluck a szerző – és olyan szép volt, hogy most kikerestem a jutubon. Persze a részletet, a boldog lelkek táncát nem találom, de ez is nagyon szép, ami megvan. Nem egy emészthetetlen Wagner vagy hasonló. És azért volt időm a rádiózgatásra, mert vittem a kocsit a szervizbe, ugyanis másfél hete hátulról belém rohant egy motoros, és teljesen összetörte a kocsi hátsó ajtaját. Hála Istennek a motorsonak semmi baja nem volt, maximum a merev részegsége miatt fájhatott a feje. Így – mivel részeg volt az illető – annak ellenére, hogy ő volt a hibás, nekem kell kifizetni a casco önrészét, ami 200 ezer forint. És mivel a MÁV-nál volt a motor biztosítva, ami idő közben csődbe ment, sosem látom viszont a pénzemet. Én perelhetném az elkövetőt, de olyan suttyó feje volt, hogy jobb nem összeakaszkodni vele.
Mert bizony, egy hosszú, évekig tartó pereskedés megöli az embert. Persze van, akinek meg sem kottyan, de én kifekszem tőle. Úgyhogy, ha jót akarsz, csakis a leges-legvégső esetben menj bíróságra. Ezt jegyezd meg. Mert talán emlékszel, a mamának volt egy peres ügye a Nagymező utcában, nyolc évig tartott, és emlékszem, hogy a per elvesztése után is még évekig összerándult a gyomrom, mikor egy fehér cetlit láttam a postaládában. Mert azt hittem, most jött valami tértivevényes küldemény a bíróságról. De még most is az van, hogy kiver a víz, ha valamit küld az önkormányzat utánvétellel. Szóval gondolhatod, milyen volt az életünk a pereskedés alatt. Ha meghallottam azt a szót, hogy bíróság, vagy csak a tévében bejelentkezett Juszt László mint a tévé ügyvédje, vagy csak a rádióban meghallottam a jogi tanácsok napi műsor szignálját, ledermedtem. Azonnal kikapcsoltam. Hej, bizony ennyire megviselt.
Így utólag azt mondom, bele kellett volna törődni abba, hogy a fél szoba-konyhás lakás másé legyen. És még azt mondom, nem is volt teljesen jogtalan annak a szerencsétlen nőnek az igénye. Amit aztán meg is állapított a bíróság. Ha ez így lett volna, nyolc évnyi szenvedést spóroltunk volna meg és lehet, hogy sok minden másképp alakul.
Na, de hagyjuk ezt, azt mondd, milyen volt a nyári szünet? Sikerült-e már eladni a szetpcipődet? Mert még mindig hirdeted, úgy láttam. Nincs-e nagyon meleg a szobádban?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat