Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-01-06

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-01-06

Mi nagy hó van … mi nagy! Reggel mondták is a hírekben, hogy aki teheti, ne induljon útnak ma, mert oly nagy a hó. Nem így én … igazából úgy indultam el, hogy gyalog jövök, de mivel a Remete utcát letisztították, ezért kocsival indultam el. Nem is lett volna gond, ha nem az Alkotás úton kellett volna jönnöm. Ott annyira óvatosan vezettek, hogy lépésben haladt a forgalom.
Na, és nálatok mi újság? Nagy hó van? Remélem, ellapátolod, és nem hagyod, hogy mama kínlódjon vele. De szerintem, ha tudja, hogy tanulsz, akkor nem zaklat vele. Bár nincs kizárva, hogy azt mondja, egy kis kikapcsolódásra szükséged van, és a legjobb, ha ez aktív, vagyis egy kis hólapátolás. Segíts is mamának, mert nem szabad a ház falának feláznia, illetve a szigetelés alá szivárognia a hónak, mert akkor bepenészedik, az meg nagyon nem jó mamának.
Nekem meg ég is a fejem, hogy reggelenként nem megyek le a ház elé hólapátolni. De hát laknak a házban olyanok, sőt, mondhatnám, csak olyanok élnek ott, akik egész nap otthon ülnek. Igaz, nyugdíjasok, de hát nekik is szükségük van mozgásra. Na, mindegy, felkelhetnék hatkor hólapátolni, de akkor rögtön felébredne a gyerekem is, meg ráadásul örülök, hogy ha tudok aludni, mert most már egyedül alszik a másik szobában, és elég nyugtalan. Éjszakánként felébred még vagy ötször-hatszor. Persze kifogást mindig lehet találni mindenre. A lényeg, hogy lusta vagyok. De hát a szomszéd lépcsőházban is lakik egy hasonló korú fickó, ő sem lapátolja el a havat, ma reggel is találkoztunk, vitte a gyerekét óvodába, aztán térdig ért előttük a hó. De tudom, ez sem mentség.
Kénytelen vagyok lemenni a boltba zsemléért, mert a kollégám, aki ajánlgatja, hogy hozzon-e valamit, nem adja ide a visszajárót. Tegnap is hozattam vele három zsemlét, adtam egy százast, és ennyi. Hetven forintért meg lemegyek én is. Vagy 45 járt volna vissza? Na, mindegy, bármennyi is, nekem annyit megér, hogy nekidurálja magam. Bár ő amúgy is megy. Szerintem nem szándékos, csak elfelejti.
Erik ennél rosszabbul járt, mikor a főnököknek hozott többször is reggelit a boltból, aki sosem fizették ki. Olyan apróságokkal – 1000-2000 forinttal – ők nem foglalkoztak.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat