Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-09-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-09-26

Kedves Jucó!
Van most egy evangélizációs hét Pasaréten, amire gyakran elmegyek, vagyis majdnem minden másnap. És tegnap Jónás könyvéből prédikált a pap, amiből az ember ráébredt, hogy egy csomó mindennek ő az oka. Vagyis miattam történtek olyan dolgok, amiről azt hittem idáig, hogy más okozta a bajt. Ígyhát én is magamba szálltam, és többek között végig gondoltam ezt a Kolbász ügyet. És valószínűleg én vagyok a hibás, hogy idáig fajult a helyzet, mert nem kellett volna vigyorogni rá, mint a hülye, amikor tudhattam volna, hogy erre érzékeny. Úgyhogy gondoltam, írok neki a viven egy levelet, amiben megkérdezem, hogy „mi van, mese, csak nem megorroltál rám, hogy töröltél?”. De azért előtte felhívtam anyámat, aki azt mondta, hogy szerinte Kolobász egy mély, megbánó bocsánatkérést vár tőlem. Különben, ha azt írom, amit terveztem, csak még jobban feldühítem. Én meg azért nem érzem, hogy bocsánatot kellene tőle kérnem, ahogyan az apjának sem kell ezt tennie. Persze, amit Kolobász elvár tőle is. Úgyhogy nem írtam neki semmit. Azt mondja anyám, szerinte az a legjobb, ha úgy teszek, mintha észre se venném, hogy törölt az ismerősei közül. Ez még mindig jobb, mintha nekiállnék mocskolódó, kioktató leveleket írogatni neki.
Szeghalmon van egy híresen buta nő, anyám unokahúga, aki széltében-hosszában híreszteli, hogy neki nincs testvére, mert az öccséhez neki semmi köze. Mert valamiért egyszer megsértődött rá. És az emberek csak legyintenek a háta mögött, és azt mondják, milyen egy buta ember, hogy nem szégyell ilyet mondani. És most itt van Kolbász. Aki már nézte az ismerőseit, az biztos látta, ki állt az első helyen. Mint ahogy nálad is elöl vagyok. Szép feltűnő piros képpel. Szóval, aki már látta, annak lehet, hogy feltűnik, hogy hiányzik valaki. És amilyen mindenbe belekotyogó testvérei vannak – leginkább Bandi bá’ kisebbik fia – az majd rá fog kérdezni, hogy miért hiányzom. Akkor majd nem tudom, mit fog mondani ez a meseszép. Gondolom, nem fog vele dicsekedni, hogy megsértettem, mert röhögtem rá, és ezért törölt. Mert bizony ez égés.
Én akkor sem törölnék senkit, ha még okom is lenne rá.
Hiába mondanám, hogy nem érdekel az egész, amikor napok óta ezzel foglalkozom. Igenis érdekel, és nagyon lehangol, hogy ennyire korlátolt egy ismerősöm – pontosabban volt ismerősőöm – van.
Gyönyörű idő van, feltétlenül menj hétvégén a szabadba, én is megyek. De lehet, hogy nem Dobogókőre, hanem csak ide a Budai hegyekbe.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat