Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-09-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-09-21

Kedves Jucó!
Most azt mondd meg nekem, ha olyan okos vagy: miért ciki összeszedni a munkahely udvarán a lehullottr diót? Mert ha én össze nem szedem, éjjel megázik, és úgy járunk, mint tavaly, mikor az összes megpenészedett. Merthogy van egy nagy diófa az udvaron, és vagy öt veder dió termett idén is, amit tegnap éjjel lerázott a vihar. Én meg reggel bemásztam a bokrok alá, és összeszedtem egy csomót. És nem is csak magamnak, hanem a Teamban dolgozóknak. Bevittem a konyhába, ahol szépen csipegették is a munkatársak. És érdekes, mikor szedtem, és jöttek dolgozni egymás után megmosolyogtak, vagy viccelôdtek, milyen élelmes vagyok, de volt, aki azt mondta, vigyek haza vécepappírt (Sz: vécepappír) is. Bevallom neked, elsôsorban magamnak szedtem, de azért a kétharmadát a Teamnek. Az emberek olyanok, hogy inkább penészedjen meg a közös, minthogy valaki jól járjon vele. De az sincs kizárva, hogy csak én kombinálom túl, és senkit nem érdekel, mit csinálok. Csakhát nem tiszta a lelkiismeretem, mert kicsit lopom is a diót. De értsd meg, különben megpenészedik. Bizony, aki sántikál valamiben, fél valamitôl, az mindent támadásnak vél. Ezt jegyezd meg. Ha majd nagy leszel, megérted, meg még talán tapasztalatod is lesz errôl.
Azért lopom különben a diót, mert hétvégén megint fogok aranygölödint csinálni. Mert van még egy kis lekvárom, így dióm is, csak egy vajat, pudingport meg tejet kell vennem. Ha írsz péntek estig vagy szombat reggelig, juttatok el neked is egy jó adagot. Csak értesíts valahogy, hogy szeretnél enni egy jó kis gölödint.
A dióval kapcsolatban még csak annyit szerettem volna mondani, hogy nagyon jó volt még az a kis kertészkedés. Igaz, csak búkáltam a dokrok alatt, de eszembe jutott, amikor még tényleg kerti munkát végeztem. Amikor ültettem az orgonákat, gyümölcsfákat, fenyôket. Meg füvet vetettem. Érik már valami azokon a gyümölcsfákon? Már kellene, mert legalább 5-6 évesek.
Mondjuk szoktam kertészkedni otthon is, mert, ahogy már írtam, van az utcán egy nagy fa, annak a tövében van az én virágoskertem. Már nem sokáig, mert jönnek a fagyok. De még szép most is, kis narancssárga virágok vannak benne. És az a jó, hogy el van kerítve a kocsiktól meg a kutyáktól. Kis dolog, de szerintem sok embernek okoz örömet, ha rápillant reggel vagy este munkából jövet, nem?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat