Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-03-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-03-21

Kedves Jucó!
Elég nagy káosz volt ma, mert reggel kilenctől elment az áram, és négyig vissza sem jött. Mi meg itt ültünk, és vártuk, hogy dolgozhassunk. Közben nem volt fűtés, nem lehetett használni a vécét, csak sötétben, nem tudtam megmelegíteni az ebédemet, nem volt kávé. Igaz tehát az ELMŰ szlogenje, ha áram van, minden van. Most már visszajött az áram, és mindenki azon teper, hogy ne kelljen túlóráznia, vagyis készen legyen a mai munkájával. Én is sietek, mert megyek templomba, ma van nagy csütörtök. De lehet, hogy inkább meglógok a munkából holnap, és elmegyek a nagypénteki istentiszteletre. Elvégre mégiscsak az a valami. Az egész kereszténységnek a legnagyobb ünnepe, illetve Jézus feltámadása, vagyis hétfő. Mert a hit szerint Jézus a mi váltságunbkra halt meg, a mi bűneinkért. Mert aki ebben hisz, és magában megvallja Istennek a bűneit, az olyan, mintha meg sem történt volna. Vagyis elvan felejtve a bűne. Ezt én is csak a minap hallottam. Vagyis úgy lehet tekinteni, hogy meg sem történt, Isten azt nem rója fel az embernek soha. De ez nem azt jelenti, hogy simán követek el bűnt, aztán megbánom és el van intézve. Mert az igazán nem bánja meg a bűneit, aki így gondolkozik. De én úgy vagyok vele, hogy tanultam a bűneimből, én el nem felejtem soha, de afelől megnyugodtam, hogy legalább Isten ezt soha nem dörgöli az orrom alá.
Lehet, hogy ez szimplán pszichoterápia, és nincs is Isten, de mégis jobb az ember élete tőle. Én azonban hiszem, hogy Isten él. De arra is rájöttem, hogy az ember életében folyamatosan keresi Istent, mert aki azt mondja, ő megtalálta, és teljesen az övé, az téved. Mivel Istent nem lehet csak úgy kalitkába zárni. Annál nagyobb ő. Tehát az ember folyamatosan keresi, a nyomában jár.
Hát, lehet, hogy ez nem érthető, meg csodálkozol is, hogy ilyeneket írok, főleg meg, hogy hiszem is ezt, de ez az igazság. És valószínűleg ez most a Húsvét közeledte miatt jött fel bennem.
Ha talán majd egyszer beszélgetünk, ez is szóba kerülhet. Szerintem boldogabb az ember élete, ha hisz Istenben. Lehet, hogy van, lehet hogy nincs. Én mégiscsak azt hiszem, hogy van.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat