Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-07-09

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-07-09

Kedves Jucó!
Piszkítasz rendesen? Remélem, igen, mert az az egyik legfontosabb az ember életében. Nagyapád mást vallott: azt mondta, az evés a legfontosabb. Mert ha valakinek jó az étvágya, akkor nem lehet beteg. Van benne valami, de nem teljes az igazság. Szerintem a jó emésztés fontosabb. Szegény nagyapádnak is az a veszte, hogy annyira szerette a hasát, meg a jó fűszeres ételeket, hogy ennek egyenes következménye lett a többszöri hasnyálmirigy-gyulladás, abból meg a rossz indulatú elburjánzás. Nem is tudom, él-e még a kisöreg.
Bezzeg Bandi bá’ él és virul. Bár most egy újabb őrületével kerget halálba: kiszúrt egy piros foltot a combján, amelyik pont olyan, mint amikor egy kullancs csíplés után Lyme kór alakul ki. Vagyis egy húsz forintos nagyságú, kokárda alakú pros kör. Ami tényleg olyan, mint a kullancs csípés, csak egy a bökkenő, hogy nem volt benne semmiféle kullancs. Mert az állat két napig szí, aztán jóllakottan kifordul az emberből. És mivel a kisöreg naponta alaposan végignézi magát, mondhatnám: ellenőriz, ezért elképzelhetetlen, hogy ne vette volna észre a babszemre dagadt vérszívót. De ő már a temetését emlegeti, meg a koporsót. És a legnagyobb pánikról ma reggel értesültem: kezd halványulni a kokárda. Ja, és azért nem volt még orvosnál, mert a bőrgyógyász csak pénteken rendel. És attól fél, hogy addigra elmúlik a halálos kór. Úgyhogy most szalad a házi orvoshoz megmutatni.
Sose gondoltam volna, hogy ilyen hipohonder a kisöreg, mert fiatalabb korában nem csinálta ezt. Sőt, még cigizett is, meg ette a szalonnát, kolobászt meg mindent. Most meg ezer évig akar élni, és ha fáj mondjuk az ujja, akkor a világ legnagyobb fájdalmát kénytelen elviselni, ha kihagy egy napot – ami szökő évben egyszre ha előfordul – az emésztése, konkrétan nem kakál egy napot, akkor már rohan az orvoshoz, beszed egy marék hashajtót, és ágynak esik. A múltkor azza vádolta anyámat, hogy azért betegedett meg, vagyis köhögött kettőt, mert a pizsamájáról leszakadt egy gomb, és anyám nem varrta fel azonnal, és azon a lyukon keresztül megfázott. Hát szóval ilyen, ha az ember hipohonder.
Remélem, én sosem leszek ilyen. De te se legyél.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat