Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-10-02

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-10-02

Kedves Jucó!
Voltam tegnap reggel is, vagyis vasárnap templomban. És mondott egy hasonlatot a pap, amit sok embert megkönnyezett, köztük én is.
Az 1992-es barcelónai olimpián történt, hogy egy fiatalember úgy érkezett a versenyre, hogy neki aranyérmet kell hazavinnie 400 méteres futásban. Meg is volt rá az esélye, meg úgy is gondolta, a verseny után abbahagyja a futást, és hivatásának fog utána élni. És így is történt, bejutott a legjobbak közé, akik indulhattak az aranyéremért. Eldördült a starpisztoly, uzsgyi, ô rohant elôl, már csak 100 méter választotta el a céltól, amikor hirtelen elesett. Elszakadt a térdszalagja, de ennek ellenére próbált feltápászkodni. Persze a többiek már mind elrohantak mellett, csak ô vergôdött egyedül a földön. Akkor egy ember a nézôk közül odasietett hozzá, és azt mondta: hagyd abba, fiam! Ded a versenyzô nem adta fel, és azt mondta: Apám, nekem be kell érnem a célba. És akkor az apja felsegítette, és belékapaszkodva beugrált egy lánon a célba. És a közönség fennállva tapsolt eme szép emberi tulajdonság és apa-fiú kapcsolatot látván.
Bizony, Isten is ilyen. Ha látja, hohy az ember kit?z maga elé egy neki tetszô célt, és ha el is bukik, fájdlmas is az út, segít neki. Az ember belékapaszkodhat, és úgy haladhat célja elérése felé. Elhiheted, sokan sírtak. Én itt még tartottam is magam, de amikor az istentisztelet végén behívtak három 14-15 éves kislányt, akik egy nagyon szép dalt énekeltek, hej, akkor már zokogtam, mint egy gyerek. Mert arra gondoltam, te is lehetnél itt, meg biztosan te is olyan szép nagy lány vagy már, mint ezek a lányok. Meg azért is sírtam, mert olyan régen nem láttalak. Hej, nagyon nagy fájdalom ez. És bizony az elfojtott, meg nem oldott lelki gondok elôbb-utóbb megbetegítik a szervezetet. Hej, bizony megbetegítik. Keringési betegség vagy daganat. Majd meglátjuk, végülis valamiben meg kell halni. Ez milyen ostoba szöveg, nem?
Voltál tegnap sétálni valamerre? Mondjuk Nagykovácsi felé? Mert én elmentem a János hegyre. Megmásztam, és 20 perc altt fel lehet mászni rá. Elmentem a Tündér sziklához is. Fenn a Normafánál rengetegen voltak, de vannak kis erdei utak, amin senki nem jár.
Azon gondolkozom, hogy fel kellene vennem üknagyanyád nevét, a Sáfrányt. És így lennék Sáfrány Mihály. Nem tetszik?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat