Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-05-25

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-05-25

Kedves Jucó!
Tegnap jöttem haza és amint kiszálltam a kocsiból, a mellettem lévő kocsival is akkor érkeztek haza. Kinyitották az ajtót, és épp komolyzenét hallgattak. Mosolyogtam az orrom alatt, hogy koca komolyat hallgatnak. Reggel eszembe is jutott, mi kocák ezek. De azt, hogy mit hallgattak – mert ugye én nagy műveltségű vagyok e téren – nem tudtam megmondani. Vagyis nem vagyok én sem műveltebb, mint ők, ha fel sem ismertem a zenét. Való, hogy nem tudtam, de az biztos, hogy valami Bach vagy Vivaldi volt, ha nem is épp a négy évszak, de valami koca. Vagy épp Pachelbelt. Szóval nem lehet az ember ilyen nagyképű, mint én. Valójában nem nagyképűsködtem én, csak a kocsiban, ahol én ültem épp Bartók ment. Nem mintha ez felmentést adott volna, mert ki nem állom azt a hülyét. Bár meg kell mondanom, hogy y Kék Szakállú herceg vára nem is rossz. A mondanivalója sem, meg a zenéje sem. Persze többször is meg kell ahhoz hallgatni, hogy tetsszen. Alapja e műnek egy olasz népmese vagy monda inkább, amiben egy rosszmultú herceg feleségül vesz egy nőt, de meg akar javulni, viszont a nő annyira kíváncsi, hogy minden gonosz titkát felfedi a fickónak. Nagyjából ez a története Bartók művének is, de ott a pasas próbálja visszatartani a nőt, de az hajthatatlan.
Reggel azt hallottam, hogy ha gyertyáról gyújtasz meg egy cigarettát, meghal egy tengerész. Szerintem nem igaz, de hogy a fogaknak nem tesz jót, az biztos. Ha meg benzines öngyújtót használ valaki és úgy szíjja a tüzet a cigerettával, előbb-utóbb kilazul a foga.
Én meg azt tudom, még, hogy ha egy nő fütyül, akkor sír Szűz Mária. Na, ennek meg mi lehet az alapja? Gondolom, Mária az anyaság szimbóluma, vagy a nőiesség megtestesítője, a fütyörészés meg abszolút férfias dolog.
Most járok a 950. oldalon, úgyhogy lassan vége lesz e hosszú levélenek. Hiányozni fog, ahogyan te is hiányzol a mai napig.
Na, megyek dolgozgatni, mert nem kapok fizetést. Most épp kocazenét, Pachelbelt hallgatok én is, ha majd itt jársz, írd be a tecsőbe – youtube-ba – és mindenhol ezt a számot adja ki – valami D major.





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat