Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-11-15

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-11-15

Kedves Jucó!
Én nem tudok rajzolni ugyan, de itt a kollégám mellett kénytelen vagyok. Nem is értem, hogy lehet festôm?vész diplomája valakinek úgy, hogy egy tojást sem tud lerajzolni. Abszolút nulla a rajzkészsége. És hát titkolja is nagyon, így semmit le nem rajzol. Ennek már másfél éve, hogy ittvan, de még egy kutyát nem rajzolt le. Szerintem azért, ki ne derüljön, hogy egy nagy nulla a rajzkészsége. Tehát, ha valamit szemléltetni kell, nekem kell lerajzolnom. Nagyon idétlen rajzok, de jól elmondja a lényeget, mindenki rögtön érti, mirôl van szó. Épp ezért gondoltam, hogy festeni fogok pár képet. Na, nem magamtól, nem vagyok én egy Da Vinci, hanem másolok. Például van egy surányi festô, bizonyos Hecker Péter, akinek nagyon tetszenek a munkái. Annyira idétlen, bugyuta m?vek, hogy kedvet kaptam azzal díszíteni a falat otthon. Ô is 60-as 70-es évek beli fényképekrôl dolgozik. Például egy jó képének az a címe, hogy a ?Rendôr kölcsönadja pisztolyát vígasztalja a síró kisfiút? a képen egy idióta rendôr félszegen mosolyogva nyújtja játékra a síró kisfiúnak? Vagy van még egy, ?Busó reklámszatyorral csónakázik?. Ezen meg egy busóálarcos alak ül egy csónakban, kezében egy Penny Marketes acskót tart. Annyira idétlen, hogy már jó. Arra gondoltam, ezeket én is megfestem. Kicsit hasonlítanak a cigány naív festészetre. De ez tudatosan ilyen, nem pedig véletlenül, ahogy a cigány festôknél.
Emlékszem, egyszer, mikor még óvodás voltál, elmentünk a Szépm?vészeti Múzeumba egy nyílt napra, vittem neked egy nagy papírt meg színes ceruzákat, és elhatároztuk, ott lerajzoljuk azokat a híres festményeket. Úgy emlékszem, csak ketten voltunk, mert mama épp mentôzött. Szóval bementünk, kiszemeltünk egy csatajelenetes képet, az Egri védôket, és elkezdted lerajzolni. Szegény kisbaba, hát elképesztôen nem az volt, ami a képen. Bár fel lehetett ismnerni, ki kicsoda, de hát azért messze volt az erdetitôl. De nem is bántam, gondoltam én, hogy nem fogsz ugyanolyat, ha nem szebbet rajzolni, de azért azt, hogy a lovak helyett kutyákat rajzoltál ? azért azt nem gondoltam. De örültem ennek ellenére, hogy elmentünk, mert neked nagyon tetszett az egész. Emlékszem, még le is hasaltál a földre, úgy rajzoltad.
Ha majd lesz gyereked, te is vidd el, és rajzoltass vele a múzeumban. Meglátod, ô is boldog lesz tôle. Szerintem már jól rajzolsz, hisz? van rajzórátok is, ahol ötös vagy, nem?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat