Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-07-30

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-07-30

Kedves Jucó!
Jó meleg volt a hétvégén. Vajon mit csináltál? Szoktatok-e még a teraszon grillezni? Emlékszem, mi csak vagy kétszer sütögettünk, mert annyira lassan készült el, hogy legközelebb már nem volt kedvünk egész délután ott ülni, és lesni, mikor sül meg mondjuk az egy csô kukorica meg a három karika padlizsán. Nem beszélve a húsról. Na, az meg aztán órákig sült. A legjobb grillezés akkor volt, mikor még a ház nem volt kész, és mi kivittük az otthoni gázsütô rácsát, felraktuk két-két téglára, alatta parázs, arra a hús, úgy sütöttük. Ott volt Kata is, emlékszel? Én nem nagyon bíztam ebben a technikában, de mama erôsködött, hogy vigyük ki, és majd meglátom, milyen jó lesz. És igaza volt, tényleg sokkal jobb volt, mint a bolti grillsütô. Amit ráadásul Tóték el is ejtettek, és kitört az egyik lába. Márcsak azért jutott ez most eszembe, mert régen ilyen nyári este sütögettünk, és késô este volt, mire kész lett. Még szerencse, hogy nem volt hideg.
A viven gondolom még mindig nem voltál.
Emlékszel még Callmayerre? Az egy jó ember volt. Úgy ismertük meg, hogy épp Telkiben nézegettünk egy ôrült meleg napon telkeket, de nem találtunk egy utcát. Akkor mondom mamának, hogy kérdezzük meg azt a hajléktalant a buszmegállóban. Mert Callmayer sosem hord rövidnadrágot, és akkor is fekete nadrágban, fekete ingben volt plusz még szakálla is volt. Szóval kicsit olyan volt, mint azok a hajléktalanok, akik minden ruhájukat magukon hordják még a legnagyobb melegben is.
Szóval kiszóltam a hajléktalannak, aki olyan készséges volt, hogy elkísért minket, mert épp arra lakott, meg a buszt is az elôbb késte le, és már nem is volt kedve Pestre menni. Már a kocsiban gyanús volt, hogy ez nem is olyan tanulatlan ember. Ráadásul hamar kiderült az is, hogy telket keresünk. Ô mondott is tanácsokat, mert menet közben az sem maradt titok, hogy ô meg építész. Na, így ismertük meg, és fél év múlva eszünkbe jutott, hogy fel kéne hívni, hogy tervez-e házat. És bizony tervezett, nem is akármilyet. És szerintem jól meg is építették, nem is értem mamát, hogy azt mondja, rossz az egész ház, meg hamarosan összedôl a kerítéssel együtt. Ha ez így van, akkor is helyre lehet hozni, ne aggódj. Vajon szeretsz-e ottlakni Solimáron? Remélem igen, de igazán az lesz a válasz erre a kérdésre majd, amikor eldöntöd, a gyerekeddel hol szeretnél majd élni. A Borókában vagy Solimáron.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat