Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-02-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-02-12

Kedves Jucó!
Nem akarják megjelentetni a másik két feljelentésemet. Merthogy pénteken is jelentettem, méghozzá Szilágyi Tibor színészt, amint szomorúan nézett az autójában. Lehet, hogy nem volt nekik ez elég információ? Mindenesetre bemásolom ide neked, te biztos értékelni fogod. (Egyébként a Kelemen Annás feljelentésem nem jelent még meg.)
A Mészöly Kálmános sikerrel megjelent, még oda is biggyesztette a végére az Index, hogy szép dolgozattal egészítettem ki feljelentői munkásságomat. De azért azt nem tudom nekik megbocsájtani, hogy a másik kettő nem ütötte meg náluk a szintet. Tehát itt a pénteki feljelentésem. Hát sajnos most látom, hogy nincs meg, illetve még megnézem egy másik helyen. Hát itt sem találtam. Úgyhogy, ha esetleg mégis megjelenik, akkor bemásolom. Meg az a nagy szégyen esett meg velem, hogy eredetileg a mindenesetre szót kettőben írtam, és ők javították ki, jogosan. Mert ha okvetlenül a jelentése, akkor egy szó. Csak akkor kettő, ha minden egyes esetre a jelentés. Ja, ez a Mészöly Kálmános feljelentésben volt.
Na, hagyom ezt, mert már kezd untatni, az a gyanúm. Tegnap voltam hangversenyen, de nem mondhatnám, hogy túl jó volt: Kodály emlékkoncertet tartottak a zeneakadémisták, úgyhogy nem is volt belépő. Még jó, csak acsarkodás volt az egész. Például a kárikittyom dalt úgy énekelték, hogy fájt. Ezek évekig tanulják a hangképzést, teli torokbol ordítanak, csücsörögnek, vicsorognak. És ez senkinek – még a legszebb embernek sem – válik előnyére. Tényleg szép, fiatal emberek, és úgy néznek ki, mintha valami bajuk lenne. De azért a zongora jó volt, meg a cselló. Reggel gondolkoztam rajta, hogy milyen jó, hogy te is tanultál zenét. Mert az nagyon fontos, és látom, most fogtad fel igazán a jelentőségét, amikor már lassan 17 éves vagy. Hidd el, áldozat nélkül nincs előre lépés. Mert sokkal könnyebb lett volna azt mondani minden szombat reggel, hogy jó ..., akkor nem megyün k a furulya nénihez, ha már ennyire hisztériázol. Mert alig volt olyan, hogy te szó nélkül mentél volna. De aztán mégis abbahagytuk, de legalább már tudod valamennyire az alapokat. Az milyen jó, hogy Székely Eszetréknél mindenki tud valamilyen hangszeren. Reggel gondolkoztam, hogy vajon Kaka mit zenél? Szerintem csellózik. Petyuska hegedál, Gergely meg klarinétozik. Azt tudom, hogy Hanka korán abbahagyta a csellózást, Gergő meg, amint elérte a 18 évet, azt mondta, hogy ő felnőtt, és azt csinál, amit akar, úgyhogy többé nem fújja. De szerintem azért ő is örül, hogy tudja az alapokat. Úgyhogy te is örülhetsz, hogy legalább ennyit tudsz zenélni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat