Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-04-01

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-04-01

Kedves Jucó!
Tegnap előtt válaszoltál az esemesre, hogy kitaláltad, mit szeretnél születésnapodra: a szokásost, sztepptábort. Illetve annak az árát, ha jól emlékszem, az van vagy 30 ezer forint. Nem kevés, főleg most, hogy lakást kell felújítani, de hát végül is ki lehet azt valahogy spórolni.
Jó hideg lett, éjjel még fagyott is. Emlékszem, nagyapám ilyentájt ment ki a kertbe és hozott be pár körtefa virágot, és nézegette, és mondta, hogy lefagyott az összes. Vagyis elfagyott, mert meg volt barnulva. Úgyhogy abban az évben nem termett egy körte sem. Következő évben meg egész éjjel ébren volt, és kiment a fa alá, és ott gyújtott tüzet és így próbálta védeni a fagytól. Hej, mennyit kínlódott azért a pár darab körtéért a kisöreg. Aztán nem tudom, hogy sikerült-e megvédenie a fagytól. De tényleg, most hogy így eszembe jut, milyen furcsa. 1-2 kiló körtéért ennyit melózni. De hát akkor még mindennek értéke volt. Nem lehetett kapni a boltokban semmit. A zöldségesnél is csak alma volt meg répa. Banán sosem. Az a boltban volt évente egyszer, és azt is a pult alól mérték. Vagyis azt mondták, hogy nincs, aztán az ismerősöknek meg előhoztak a raktárból egy-egy kilót. Most meg már a gyerekem unja, mert már az almát sem eszi meg, a meggyet sem, eddig még szerette a banánt, de hát mivel nincs más gyümölcs, amit ehetne, illetve nem unt meg, az utóbbi időben csak ezt kapta. Aztán végül ezt is megunta. Hej, ha én ehettem volna gyerekkoromban. A piacon is csak azt lehetett kapni, amit a kis öregasszonyok termeltek a kertjükben. Kis vacak szőlőt, krumlit, szilvát. Ami meg azért nagyanyámnál is volt a kertben. Most meg? Mindent lehet kapni. Azt se tudom, mi az az avokádó.
Azt meséltem, mikor a Tescoban egy fiatal nő vásárolt előttem, és egy csomó furcsa dolgot vett? Halfilét, avokádót meg fagyasztott zöldségeket, gyümölcslevet. Mögöttem meg egy mackónadrágos pár pudingot, teszkós kólát, zsírt, lisztet meg rengeteg csokit. És még az apuka visszaszaladt fantáért. Aztán kiderült, hogy az avokádós nő francia, a kólás ürge meg magyar. Hát ez a különbség.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat