Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-06-23

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-06-23

Kedves Jucó!
Hej, kisbaba, kisbaba. Reggel hétkor írtál egy esemest, hogy helyesírással kapcsolatban lennének kérdéseid. Válaszoltam is, hogy 10 után felhívlak. Mert ugye én nagyon tudom a helyes írást. Bár maga ez a szó is kérdéses számomra, hogy egybe vagy külön írjuk.
Hát nem tudom, a Balatonon vagy-e még? Ha igen, nincs valami jó idő rád. Ja, tegnap beszéltem Erikkel, kérdeztem, hogy elmehettek-e esetleg Blázzal Balatonszárszóra. Közben meg eszembe is jutott – meg mondta is Erik –, hogy jönnek az írek egy csomóan, és ők is azért lesznek ott három hétig. Szóval az udvar is foglalt lesz, mert ott randalíroznak az ír kölykök. Lesznek vagy öten a gyerekek. De mondta, hogy máskor nyugodtan mehettek. Sőt, azt mondom neked, hogy augusztusban én is ott leszek egy-két hétre. De itt meg kell jegyeznem, hogy nem egyedül, úgyhogy, ha jössz, erre számíts.
Egyébként örülök, hogy nem ment el a bizalmad velem, illetve magyar tudásommal kapcsolatban a verselemzés után. Pedig most is azt mondom, hogy a tanár rosszul tudta vagy valamit te írtál rosszul, mert én jól mondtam. Bár az elején nem, mert emlékszem, mikor ott ültünk az Európa moziban, és az előtérben beszélgettünk, mondtam annyi hülyeséget, és láttam is az arcodon, hogy nem vagy biztos benne, hogy minden úgy van-e, mint mondom. De tudom, már, hogy tényleg mondtam akkora hülyeségeket, mint egy ház.
Szép idő van, szakad az eső egész nap. És így lesz egész héten. Emlékszem, egyszer elmentünk Balatonfenyvesre, nagyapád is ott volt, nekem egy-két nap múlva vissza kellett jönnöm Pestre, és ti maradtatok. Egész hétre ki volt fizetve a szállás, de ti szerdán jöttetek vissza, mert reggeltől estig esett az eső. Meg gondolom, mama unta is, hogy más program nincs, mint a főzés. Mert nagypapa megkövetelte, hogy mindennap meleg ebéd legyen. Mert a hasát nagyon szereti a kisöreg, ha ugyan él még. Nem hiszem, elég rossz bőrben volt, mikor utoljára láttam. De ezt is a nagy evésimádatának köszönhette. Mert a jó fűszeres, ízes ebédeket szerette, aminek a következménye meg a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás lett. Annak meg a rosszindulatú daganat. Nagyon ideges tudok lenni ezektől, mikor valaki nem bír magának parancsolni, és ezért kell meghalnia. Például azokra is fúvok, akik dohányoznak. Isten elleni vétek a test rombolása.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat