Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-02-13

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-02-13

Kedves Jucó!
Szilágyi Tibor nem maradt le a lényegről
2008.02.11. 14:19
"Pénteken reggel, az amúgy mindig vidám színészünk gondterhelt arccal vezette ezüstmetál autóját a Budagyöngye melletti utcában. Annyira lekötötték gondolatai, hogy amikor bekanyarodott az áruház mélygarázsába, majdnem nem vett észre egy fiatal gyalogos hölgyet. Remélem, azóta megoldódott a probléma, és újból vidáman tekint a világra a híresség" - bizotsan, Szeghi, biztosan.

Annácska nem egy konyhatündér
Hétfőn este, zárás előtt negyed órával berohantam a Rózsakert élelmiszerosztályára krumplit venni, és majd földbe gyökerezett a lábam: Annácska sétálgatott előttem teljes életnagyságban. Itt jegyzem meg, sokkal magasabb élőben, mint a tévében. Hosszú, világosbarna kabátot viselt, feketecsipkés szoknyát és tűsarkú csizmát. Szóval csodáltam pár másodpercig, és ez épp elég volt arra, hogy kikémleljem, mit rejt a kosara. 5-6 zacskós levest: májgombóc és spárgakrém, egy liter Mizo tejet és egy doboz előregyártott mákos gubát. Ennyi.
Ebből én arra a következtetésre jutottam, hogy Annácska nem nagyon szereti az idejét főzésre fecsérelni. Egyébként nagyon kedves volt az emberekkel, mert egy kopaszodó ötvenes férfi kedvesen ráköszönt, amit a híresség mosolyogva viszonzott" - jelentette Szeghi.
Tessék, megjelent a két feljelentésem. Sőt, a második egyenesen címlapon volt olvasható. De kicsit megbántottak a szilágyissal, mert nem tetszett nekik a cím – Szilágyi Tibor szomorúan nézett – és kicserélétk a kevésbé szellemes sajátjukra. De ezzel mit akarnak mondani? Nem maradt le a lényegről, vagyis nem ütötte el a nőt? Vagy észrevette a fiatal hölgyikét? Hát ha ez nekik jobban tetszik, akkor csak olvasgassák. Kicsit el is szállt már a kedvem a feljelentgetéstől, bár tegnap este a Mammutban nyitott szemmel jártam, de semmilyen hírességgel nem futottam össze. Lehet, hogy azért, mert a Libriben voltam, sehol máshol. Vettem is egy könyvet, Kóka Rozália csángó meséit. Valami olyan a címe, hogy Egy asszon két kicsiny tévedése. Először az asszon szó szúrt szemet, aztán láttam, hogy direkt írták így. Az a jó benne, hogy úgy írták, mint ahogy kiejtik ezeket a szavakat: tikmony, mé, mán stb. Biztos emlékszel még a régi szép időkből, mikor őt néztük a tévében, és olyan szépen mesélt. Például sokat idéztük: „büdös ám kendnek a lika ...” Illetve én idéztem. Emlékszel? Na, ezt is az ő egyik meséjében hallottuk. Most nem értem, miért ekkora a sortávolság. Jó hideg van, remélem, hétvégére megint fellocsolják az udvart, és akkor majd lehet korcsolyázni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat