Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-01-17

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-01-17

I. 16.
Kedves Jucó!
Tegnap volt mama születésnapja, remélem, nem feledkeztél meg róla. Vettetek tortát a Daubnerben? És tőled mit kapott? Remélem, csináltál valamit, mert igazából az a legjobb ajándék. Bár azért egy bizonyos kis színvonal azért kell. Mert például kiskorodban annyi kis ajándékot csináltál, hogy már nem tudtuk hová tenni. Mert ha tudtad, hogy például nekem közeleg a születésnapom, rohantál, és összeszedtél pár gesztenyét, aztán a boltban vettél nyalókát, ceruzát, meg rajzoltál vagy tíz rajzot. Hidd el, nagyon örültem neki, mert tudtam, hogy a sok kis ajándék mögött nagy szeretet van. És azt adtad, aminek te is örültél volna. Bár azért megnéztem volna, milyen arcot vágsz egy marék geszrtenyéhez. De ez így van jól, ne hidd, hogy reklamálok. A színvonalhoz visszatérve, egyszer anyák napjára az egész osztály ugyanazt csinálta: kellett otthonról hozni egy tányért, amit aztán piros olajfestékkel kifestettünk matyómintásra. Hát nekem sosem volt jó a kézügyességem, akkor meg aztán pláne nem. Vittem nagy örömmel haza anyák napján, anyám biztos örült a maga visszafogott módján, aztán levitte a pincébe. Ott meg aztán Bandi bá’ egy év múlva hígítóval leszedte róla a piros olajtulipánokat. Hát, így értem én a színvonalat. Én meg még azt hittem, majd anyám szépen kirakja a díszes tányérjai közé az én remekművemet. Nem így történt, és úgy is emlékszem, hogy ez engem egyáltalán nem bántott. Pedig meg is mondta, hogy nem tetszik neki. De ezt már írtam egyszer még pár éve.
De mama is megjárta az ő anyjával. Ő is rajzolt, vagy kötött valami nagyon szépet, mondjuk sálat, és mikor odaadta, nagyanyád csak annyit mondott, jobban tetted volna, ha egy harisnyát veszel.
Na, ilyet aztán te sosem hallottál tőlünk. Mindig megbecsültük a rajzaidat, gesztenyéidet. A Boróka utcában, a fekete szekrény tetején csak úgy álltak halomra az “ajándékaid”.
Megjavult a számítógépem, az volt a baja, hogy a helyesírásellenőrző-progra egy egy szótag láttán összeomlik. Olyan bonyolult szavakat, mint pl. az “apáméknak” nem ismer fel és olyankor nem is lehet abban a dokumentumban továbbírni. Most kikapcsolták, de így meg sokkal jobban kell figyelnem, mert könnyebben becsúszhat egy szórólapba egy elütés, vagy hiba, mint például: juk.
Rokk a bűnöm.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat