Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-10-30

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-10-30

Kedves Jucó!
Tudtad, hogy az énekes madarak egymással veszekszenek, mikor dalolnak? Káromkodnak, ócsárolják egymást, így próbálják távol tartani a másikat. Mi meg gyönyörködünk az énekükben. Gondold el, hogy egy veréb meg azt tartotta szépnek, mikor én kiálltam a Boróka teraszára, csípőre tettem a kezem, és nekálltam ócskázni Rudit: hogy az a piszkos mocskos csirkefogó, hogy állna meg a szeme, hogy az a rondaság, aki már születése pillanatában olyan csúnya volt, hogy mikor vitték megkeresztelni, a pap azt hitte, mikor ránézett, hogy kóstoló (vagyis véres hurka, disznósajt meg kolbász). Persze így sosem cifráztam, de megmondtam párszor a magamét. Nem tenném, de ma már késő, most látom, milyen óriás ő. Szürke haja lebben az égen ...
És akkor innen már rá is térnék egy sokkal fontosabb témára: a tegnap estére, illetve a verselemzésre. Mert ugyanis elmentünk moziba, előtte meg a Szerájba, ahol betermeltél egy jó kis zöldséges csirkemellet rizzsel. Örültem nagyon, hogy megetted, bár előtte megint azt hittem, kifog rajtad. De meggyőztél az ellenkezőjéről 3 perc alatt. Aztán meg elmentünk moziba, megnéztünk egy jó filmet, az Út a vadonba címűt.
Szerintem nagyon tanulságos volt, bár kicsit hosszúra szabták, de igazán nem tűnt fel, mert jó volt. A mozi annál rosszabb, mert nem fűtöttek, mikor rákérdeztem, még hencegett is a mozis a végén, hogy „minek fűtsenek, mikor kint melegebb van, mint bent?”. Nem látom az érvelés mögött a logikát. Ahogy a verselemzés mögött sem sok volt, amit produkáltam neked tegnap este. Két szép Babits verset kell összehasonlítanod, abban kérted a segítségem. Az egyik a Lírikus epilógja, a másik a Cigány a siralomházban. Első nekifutásra az epilógban nem tudtam megfejteni, mit gondolt a költő, de a cigányban elég jól eltaláltam. Majd holnap estére megírom röviden, meg azért meg is kérdezem előtte a magyar tanár munkatársamat. De lehet, hogy nem is lesz rá szükség. Szerintem megírom, aztán megmutatom enki, ha lesz valami nagy ökörség – szerintem kizárt – akkor kijavítom.
Egyébként nagyon jó volt találkozni veled. Furcsa, hogy nem mersz a szemembe nézni, ha szemben ülünk egymással. Azért jobb kocsiban ülni, ott könnyebb elkerülni a szemkontaktust.
Meg azt vettem észre, hogy már nem szorul magyarázatra szinte semmi, mindent értettél a filmből, sőt, mintha idegesítettelek volna vele, hogy néha mondom a tutit a bingót, nem a gagyit, a gizdát.
Egy szóval, nagyon boldog vagyok, hogy talákoztunk.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat