Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-11-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-11-22

Kedves Jucó!
Szépen süt a nap, és sok a munka, úgyhogy most fel vagyok pörögve. Nem szeretem ezt a kifejezést túlzottan, de most errôl van szó, mit tagadjam. Ilyenkor megiszom egy jó adag kávét, és csoda, hogy nem kapok infarktust. De nyugodj meg, naponta csak egy kávét iszom már. Bezzeg Solimáron vagy a Boóka utcában. Ittam vagy ötöt. Lehet, hogy már írtam, de azért elmondom még egyszer. Szóval, amikor vizsgaidôszak volt az egyetemen, rengeteg kávét benyomtam. De egyszer történt, hogy az egyetemi könyvtár büféje nem volt nyitva egy hétig. Na, én meg otthon kiszámoltam, mennyi kávéra lesz szükségem, megfôztem öt adagot, beleöntöttem egy félliteres befôttes üvegbe ? és elképedve néztem azt a fél liternyi fekete levet. Rossz volt belegondolni, hogy ezt még meg is iszom, nemcsak nézem. Mert még látványnak sem volt utolsó. Akkor lecsökkentettem napi kettôre, de mostanában csak egyet iszom reggel. (Bár beismerem, hogy hétvégén nyakló nélkül iszom a kávét.) Így sokkal nagyobb becsülete van, jobban tudom értékelni, ha csak egyet iszom.
Na, de nem ezt akartam ma írni, hanem a kollégámról, akinek ellopták tegnap elôtt a kocsiját. Kérdeztem, mondta-e már a kislányának, akit ki akarnak rúgni az óvodából. Azt mondta, még nem mondta, de nem is akarja, mert nagyon sírni fog a gyerek. Merthogy a nagyanyja kocsiját is ellopták egy éve, azt is nagyon megsiratta. És sokszor kérdezte is tôle, az apjától, hogy ugye az övékét nem fogják ellopni. És Aszti kitalálta, hogy biztosan nem viszik el, mert mivel a Peugeotnak oroszlán az emblémája, ha meglátják a rablók a kocsin, megijednek és elszaladnak. És most tessék, ellopták. Azt fogja mondani, hogy eladták a kocsit, és majd vesznek másikat.
Hát nem tudom, mi a jobb? Kérdeztem is tôle, akkor mit fog csinálni, ha valahogy kiderül, hogy nem eladták, hanem ellopták, ô meg azt mondta, hogy eladták? Akkor ottmarad a hazugságban. Nagyon nehéz, de én megmondanám neked, akármennyire is fájdalmas, de arra szükség van, hogy a gyerek tudja, milyen világban él. Mert azzal többet árt magának a szülô, ha a gyerek rájön, hogy hazudtak neki. Gondolom, ezt te is így gondolod.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat