Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-02-27

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-02-27

Kedves Jucó!
Tegnap eléggé felbosszantottam magam, és ma azért arra gondoltam, hogy lehet, hogy azért látogattad meg Yavannát, mert kíváncsi voltál, vissza tudsz-e még térni, ha akarsz. Mert a szíved mélyén nem akarod, hogy elhagyjon az utolsó közös barátunk. Ezért hát ne haragudj, hogy azt gondoltam rólad, hogy csak arra voltál kíváncsi, megdöglött-e már? De lassan már újra látogatnod kellene, mert már csak 14%-os a kedve. Így nem sokára vége.
Egyszer azt kérdezted még kis korodban, hogy neked is olyan kövér cicid lesz-e, mint a mamának. Szerintem nem azon a vonalon mozogsz, mert nem az anyai nagyanyádra hasonlítasz. Errôl jut eszembe, hogy tegnap este veled álmodtam, de nem volt valami jó, mert már öreg néni voltál. Rövid, begöndörített ôsz hajad volt, eléggé összementél. Lehettél vagy 60-70 éves. Én meg ugyanilyen idôs voltam, mint most, és csak nagysokára esett le, hogy az az öreg néne te vagy. Egybôl beugrott, hogy akkor én már rég halott vagyok. Beszélgettünk kicsit. Azt mondtam, hogy látod, nem volt helyes, hogy nem találkoztunk soha többé, mert most már te is öreg vagy, én meg halott, és milyen rossz így neked, hogy életed végén fáj ez az egész. Te meg csak bólogattál, meg sóhajtoztál. Emlékszem, mennyire sajnáltam, hogy így kellett látnom téged. Megöregedve. Olyasmi voltál, mint nagyanyád. Hát, nem volt valami vidám álom, az biztos.
Most szépen süt a nap, bár nincs valami meleg. Tegnap esett egy kis hó, aminek mára nyoma sincs. Lehet, hogy nálatok még megmaradt a hó. Remélem, ellapátoltad, nem pedig a mamára hagytad. A legfontosabb a teraszról eltüntetni, mert a kis oszlopok téglái felszívják a vizet, és szétfagynak.
Mesélte anyám, hogy nagyapám olyan nagyhangú ember volt legény korában, hogy híre járt a vidéken. Mindenkivel hangosan beszélt, de leginkább kiabált. Például volt olyan, hogy felment a Mátrába bérbe kaszálni, amikor meg befejezte, örömében elkurjantotta magát, hogy még a völgyben, a faluban is hallották, ahol a rokonai éltek. Meg hazafelé menet, lefeléjövet a hegyrôl, jó két-három kilométerrôl elkiabálta, hogy a nagynénje kezdje el sütni a májat. És mire hazaért, ott várta az asztalon a rántott máj krumplipürével. Ilyen ember volt az öreg.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat