Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-02-24

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-02-24

Kedves Jucó!
Nem tudom, korral jár-e vagy csak véletlen. De kezdem az elején. Annak idején volt egy kollégám, bizonyos Vajai Béla, akin állandóan röhögött mindenki, mert mindig attól rettegett, hogy el akarják távolítani a jól fizető állásából. Állandóan nyúzta a vezetőséget, hogy most mi lesz vele, ha ez meg ez fog történni. Pedig senkinek eszébe sem volt, hogy elküldje.
Na, most én érzem így magam, hogy bizonytalan itt a helyem. Itt az új csodaszövegíró, ha valami bonyolultabb munka van, egyenesen hozzáfordulnak. Én meg itt pislogok, mint egy béka. Tegnap is lejött hozzá a főnök, és mondta neki, hogy tudja, milyen sok dolga van meg túl van terhelve … csak tudnám, honnan veszi, mikor nincs is most semmi dolga. Én meg csak itt ültem, pedig nekem is nagyjából annyi munkám van mindig, mint neki. Meg ő itt az ünnepelt sztár. Szóval ezért érzem úgy, hogy nem vagyok én itt már senki. Pedig január elején, mikor még Jabba épp csak elkezdte a munkát itt, úgy jöttem be, hogy el akartam hencegni, hogy a konkurencia megkeresett, hogy menjek oda dolgozni. Így is volt, de szerencsére hallgattam, főleg azért is tettem ezt bölcsen, mert utána már a levelemre sem válaszoltak, amiben finoman érdeklődtem, hogy miféle munkakört ajánlgatnak. Azóta meg csak rohamosan romlik a helyzet, egyre inkább háttérbe szorulok.
Na, mindegy, megvan ennek az ellenszere: dolgozni kell becsületesen, a legtöbbet kihozni magamból, a többit meg Istenre kell bízni. Nem kell jártatni a szám feleslegesen, csak dolgozni kell.
Persze az nagyon jól jönne, ha megnyernénk valamilyen tendert, mert lehet, hogy a vezetőség azért is feszült, mert így év elején nem tudják, miből fogunk idén megélni, ahogyan tavaly is idegesek voltak.
Tegnap olvastam a Bibliában, hogy a babilóniai királyhoz nem lehetett hívás nélkül belépni, aki belépett, meghalt. Kivéve, ha a király rámutatott az illetőre az aranypálcájával, vagyis kegyelmet gyakorolt. Ahhor, hogy az én életemben is így legyen, vagyis Isten rám mutasson az aranypálcájával, rá kell szolgálnom a kegyelemre. Így a munkahelyemen is normálisan kell dolgoznom, normálisan kell viselkednem, főleg ilyenkor, nagyböjt idején.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat