Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2006-12-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2006-12-22

Kedves Jucó!
Látom, ma már voltál a tevédnél. Ez nekem nagyon nagy öröm, nem tudom, miért, de ilyenkor úgy érzem, hogy ezzel üzensz, hogy érdekel, mit írok. Az idén lehet, hogy ez az utolsó bejegyzés, mert 27-én ? bár hivatalosan dolgozom ?, de elképzelhetô, hogy nem kell bejönni. Azért mindenképp megpróbálok majd írni valahonnan. Például azt tudatni, hogy a macskabanda a várban örült-e a szentestei vacsorának. Mert azt írtam tegnap, hogy a kóbormacskákkal töltöm a szentestét, nem? Azt mesélte Macskaanyó, hogy ô már húsz éve eteti azokat a macskákat, és már szinte mindenét eladta, csak a háza van meg. Hetente 30 kiló csirkefejet fôz, de van mikor nyúlmájat vesz. Sokat gondolkoztam ezen az idôs Macskaanyón. Valószín?leg nincs senkije, és a macskák pótolják a családját. Nem is tudom, mi lesz szegény macskákkal, ha egyszer meghal Macskaanyó. Nekem is van már kedvencem, Sándor, a király. Úgy is hívom: Ôfôméltósága. Aztán van a herceg. Sándor majdnem teljesen fehér, csak a háta közepén van egy vörös folt (ezt királyi foltnak hívom). Meg talán a lábán is van egy kis vörheny. Övé a Sándor palota elôtti füves tér. Nyáron ott szokott ülni a nagy fa alatt esténként. A herceg a testvére lehet Sándornak, mert senki nem mehet a rétre rajta kívül. Aztán van egy fattyú, ô is a királyi családból szérmazhat, de ô nagyon csúnya: tiszta veresfoltos, fekete csík is van benne meg fehér is. Ôt Csúfpufájúnak hívom. Ô például sose mehet a rétre, csak ott gubbaszt a szélén. De Sándor ? azért ez a neve, mert nyilván a Sándor palotát róla nevezték el ? nagyon nagy lelk? uralkodó: a kiscicákat nem kergeti el a mezôrôl, pedig ha ôk randalírozni kezdenek, az összes virágot letörik. Mert Sándor virágokkal ültettei ám körbe birodalmát. Ugyanis szereti a szépet nagyon. Aztán ott vannak a háremhölgyek, kábé három. Ôk sem tehetik be a lábukat a rétre, csak ott ülnek tisztes távolban, és onnan várják, hogy Ôfôméltósága csak egy pillantást is vessen rájuk. Van még a pórnép, akik messze tanyáznak a réttôl. Ott vannak a kiscicák meg a szüleik. Ôk vannak vagy tízen, nem is tudnak szépen viselkedni. Állandóan rohangálnak, verekednek. Hát ez a macskakirályság. Mindig meg szoktam ôket figyelni, ha arra járok esténként. Bár csak nyáron lehet ôket látni, mert hidegben az uralkodó visszavonul téli rezidenciájára. Lehet, hogy kinevetsz, de szoktam hajbókolni is Sándornak. Ezt úgy csinálom ? lehetôleg senki ne vegye észre ?, hogy ha meglátom Ôfôméltóságát, megállok, halkan köhintek, és amikor felém fordul, fejet hajtok. Valamelyik este már odáig ragadtattam magam ? merthogy, ha jön Macskaanyó, elôjönnek a téli rezidenciáról ?, tehát úgy cselekedtem, ahogy egy uralkodónak dukál. Biztos tudod, hogy nem szabad hátat fordítani neki, így hát szépen hátramenetbe kapcsoltam, miután fôt hajtottam. És 10-15 lépés után már megfordulhattam.
És azt figyeltem meg, hogy ez a nagy uralkodó, I. Alexander ? vagyis Sándor ? étkezés idején sem feledkezik meg királyi mivoltáról: nem esik neki a csirkefejnek, mint egyes neveletlen macskák, hanem szépen, lassan, de jóíz?en fogyaszt. A kicsiknek pedig ? akik még nem tudják, kivel van dolguk ? megengedi, hogy egyenek a királyi tálból. Persze a többiek nem mernek a közelébe menni, mert tudják, hogy ez felér egy felségsértéssel. De Sándor nagyon jó király. Van, hogy nyáron napközben is látható, ahogy h?söl a nagy fa alatt, de leginkább nyári estéken fogad látogatókat, mint például engem. Amit ki nem áll Ôfôméltósága az automata öntözôrendszer. Már nem egyszer láttam, hogy amikor bekapcsol a locsoló ? nem ám futva, hanyatthomlok menekülve, mint azt a pórnép tenné ?, sietôs és határozott léptekkel ugyan, de méltósággal hagyja el a királyi mezôt.
Na, ôket fogom megetetni. Van egy másik királyság is, azok messzebb laknak kicsit. Macskaanyó mindkét uralkodócsaládnak hoz enni. A másik dinasztia a most feltárás alatt lévô romok között él. Ôket nem ismerem, de az uralkodójuk igencsak Rozsdi, legalábbis így nevezi a legnagyobb macskát Macskaanyó. Ott szokta hívogatni, és a múltkor Rozsdi nem jött elô vagy 10 napig, és már Macskaanyó nagyon aggódott. Mondta, hogy Rozsdi kiskorától nagyon ragaszkodik hozzá, még kísérgetni is szokta ? mondjuk csak Sándor birodalmának határáig ?, sôt, volt olyan is, hogy felszállt vele a közelben álló buszra. Macskaanyónak úgy kellett levennie a buszról. Akkor még kicsi volt Rozsdi, és nagyon vágyott a szeretetre.
Na, lassan megírom az 5000 karaktert. Ez igen ritka, de most van egy kis idôm. Tegnap minden sürgôs dolgot megcsináltam, ma már csak filmeket kell kitalálni január 3-ára.
Ma már téliszüneted van? Márcsak azért, hogy már reggel megnézted a tevéd.
Mohikánnál nem írnám, de ezt csak te olvasod, hogy azért nem irigyelem azt az osztálytársadat, akit Patríciáék elvittek magukkal. Gondolhatod, hogy ott Patrícia a fônök, úgy kell ugrálnia, ahogy ô fütyöl. Nincs más választása szegénynek.
Mohikánnál még Borókának hívtalak, nehogy rájöjjenek, kirôl van szó, de szerintem nem sikerült valami jól az álca. 5000.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat