Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-06-09

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-06-09

Kedves Jucó!
Olvasok egy könyvet, Standal Vörös és fekete címűt. Érdekes könyv, márcsak abból a szempontból, hogy minden alkalommal, mikor leteszem, legszívesebben földhöz vágnám, és többé nem venném a kezembe. Már a 385. oldalig jutottam, és még van 160, de legszívesebben el sem olvasnám. De sajnálom, hogy ha már ennyi időt töltöttem vele, akkor jussak a végére. A főszereplő olyan, mint Kolobász, állandóan azt lesi, ki mikor alázza vagy sérti meg. Mikor mond olyat, amivel őt nevetségessé akarja tenni. És a főszereplő, Julien (Gyula) sosem tud örülni semminek. Pedig egy szegény ács fiaként nagyon felkapaszkodott, egészen a francia arisztokráciáig, ott beleszeret egy hercegnőcske, de ez meg feszt azt hiszi, ugratják és csak el akarják kapni a főúrfik, hogy aztán mindenki előtt megszégyenítsék. Pedig az a nyomorult nő tényleg bele van zúgva ebbe a senkiháziba. Volt már egyszer egy ilyen regény az életemben, a Lepkegyűjtő, ami úgy felidegesített, hogy ha nem kölcsönbe lett volna nálam az a könyv, akkor Szajolnál kivágom az ablakon, mert annyira felidegesített az a szerencsétlenkedés, ami abban volt.
Na, mindegy, ezt a Stendal könyvet ne olvasd el, oly szar. Tegnap nem írtál az sms-emre, amiben kérdezetem, hogy ugye csak vicc ez a betegség. Remélem, csak elszégyellted magad, és már írni sem mersz.
Most épp érettségizel szóban biológiából az emelt szinten. Szerintem már túl is vagy rajta, mert már kilenc is elmúlt. Remélem, a történelem és a többi tárgyból tanultál kicsit előre, mert például ma már nem fogsz tudni tanulni, és ha csak ezt a hátra lévő két napot szántad a többi tantárgyra, akkor nem lesz valami túl könnyű dolgod. De szerintem megoldod, ha nem is könnyedén.
Emlékszel a Keménykalap és krumpliorra? Abban volt, hogy Bagaméri, a gonosz fagylajtos elment oroszlánra vadászni Szajolra, és jött vissza a panamakalapban, lepkehálóval. A Keletiben meg lesték a gyerekek, a Vadliba őrs. Kisrece, Süle és a többiek. Hej, milyen jó kis film az.
Na, zárom soraimat, remélem, írsz, ha kijöttél az érettségiről.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat