Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-04-10

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-04-10

Kedves Jucó!
Még két Nap, és 17 éves leszel. Hej, szép is ez a kor. Sokkal jobb, mint a 16. Én már ekkor felnőttnek éreztem magam, és meglehetősen sok szabadságom is volt. Nyári szünetben oda mentem, ahová akartam. Remélem, te azért egyezteted és megbeszéled mamával, mit fogsz csinálni. Mert biztos nagyon aggódna, ha azt csinálnád, amit én, hogy napokig nem tudta, merre járok. Bár akkor még nem volt mobiltelefon, és nem tudott utolérni, ha volt valami. Például 16 évesen elmentem Tisza túrára úgy, hogy csak egy hétig fog tartani, vagyis Tokajtól csak Szonokig fogok ringatózni. Aztán én gondoltam egyet, hogy még maradok egy hétig, és leladikozom Szegedig, de erről anyámat nem is értesítettem. Ráadásul ő menet közben tudta meg, hogy kapott repülőjegyet Görögországba, pont arra az időszakra, amikor én azt az egy plusz hetet kiutaltam magamnak. Szegény úgy ment el Bandi bá’-hoz, hogy azt se tudta, mi van velem. Merthogy még úszni sem tudtam. Attól félt, hogy már bele is fulladtam a Tiszába. De gondolta, ha tényleg ez történt, mégiscsak értesítenék valami úton-módon. Mindenesetre egyáltalán nem volt nyugodt. Amikor hazamentem, ő már nem volt otthon, és csak három hét múlva jött. Úgyhogy 16 évesen öt hét szabadságom volt. Szegény nagyanyámat nyúztam, amíg haza nem jött anyám.
Székely Eszeter is aggódó típus, mert emlékszem, hogy amikor Balatonfenyvesen voltunk Katával, még akkor is telefonon híkálta Pálos Gergelyt a Tisza túrán. Még apja Pálos szólt rá, hogy hagyja már békén. Mert közben meg szegény gyereken röhögtek a többiek, hogy az anyja naponta kétszer is felhívja. De hát ez érthető, majd ha gyereked lesz, te is megismered azt az érzést. De szerintem az embernek uralkodnia kell magán, és akármennyire szeretné felhívni, naponta csak egyszer tegye. Sőt, az a legjobb, ha a gyerek hívja fel naponta egyszer. Csakhát oda olyan gyerek kell, aki ezt a megállapodást be is tartja. Mert van egy tippem, hogy te mennyire tartanád ehhez magad.
Na, de már nagy vagy, lassan 17 éves, és nem illő, hogy szekáljak egy felnőttet. Hej, bizony, nem is olyan régen volt, hogy tartottalak az kezemben, illetve hasaltál az alkaromon, és ott pislogtál a sötétkék kis sapkád alól. Később meg a sajáta sapka alól.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat