Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-08-10

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-08-10

Kedves Jucó!
Nem tudom, honnan, de most eszembe jutott az a m?soros kazetta, amit még Krétán vettünk annak idején. Nagyon szép zene van rajta, egyáltalán nem olyan, mint amilyet Korfun sikerült beszereznünk. A korfui tiszta dobgép, meg gitárszóló, ez meg tiszta, eredeti. Csak egy krétai heged? van benne, meg az öreg, aki love songs-okat ? hogy te is értsd: szerelmes dalokat ? énekel. Na, most találtam hasonló zenét, és nagyon szép. A jutyubon van, ha rákeresel a Skoulas névre, akkor kiad párat. Nem is gondoltam, hogy így tartják az a heged?t. Valójában nem is hegeda, inkább lant, ha jól emlékszem, lyra a neve. Szóval ezt hallgatom, és nagyon szép. Még a Szamária szurdok bejáratánál volt egy hegyi kis vendéglô, ott vettük drága pénzért. De nem bántuk meg, mert annyira szép. Ha azt hallgattam, visszavitt Krétára, a kopár hegyekre, tengerpartra. Na, nem Kato Gouvesbe, mert a randa volt, hanem a déli partra, Prevelibe, ahol kis édesvízi patak futott a tengerbe. Bizony, ha ezt hallgatom, látom magam elôtt a sötétkék tengert, meg a fehér hegyeket. Úgy néz ki ez a Skoulas, mint azok a krétai görögök, akiket a buszból vagy kocsiból láttunk: szigorú arcú, fekete hajú férfiak, akik az eldugott kis hegyek közötti falvakban a nagy melegben kint ültek a házak elôtt az árnyékban, fekete ruhában, és beszélgettek. Nem egy barátságos nép a krétai állítólag, de ha valaki ôszintén közelít hozzájuk, azt elfogadják. Sokat szenvedtek ôk a törökök uralma alatt, de 1821-ben volt egy szabadságharcuk, amikor ? ha jól tudom ? el?zték a törököket. De lehet, hogy leverték ôket, mint a magyarokat 48-ban. De azt még annak idején mondta az idegenvezetô, ha Krétán kocsit bérelünk, és valami balesetet okozunk, készüljünk fel, hogy nekünk semmiképpen nem lesz igazunk. Mert ezek az emberek annyi ideig éltek idegen elnyomás alatt, hogy ott az idegen mind ellenség. Kivételek vannak azért, de nehéz a bizalmukba férkôzni. Például azt is láttuk, hogy a falu szélén álló kresztáblák szitává vannak lôve. Ugyanis ott még az a szokás ? minden tilalom ellenére ?, hogy a 16. évét betöltô fiúnak egy pisztolyt ad ajándékba a család. Korábban egy díszes harci tôr járt, de ma már pisztoly jár. És ott lôdöznek célba a falu szélén. Meg annyira harciasak, vakmerôek, hogy a krétai partizánokat nem végeztette ki Hitler. Pont azért, mert olyan hôsiesen küzdöttek, hogy csak csodálta ôket. Hát, ilyenek ezek a krétaiak. Ha még megvan az a kazetta, amikor hallgatod, jusson eszedbe.
Tegnap este elmentem fitnesszalonba, és mivel szorított jócselekedetre az idô, szépen összepakoltam a súlyokat, így a recepciós nônek nem kellett zárás után még azokkal is kínlódni.
Nem könny? ez a jócselekedôs fogadalom, elhiheted. Mert mindenhol azt lesi az ember, miféle jót tehetne.
Ja, meg a templomba beugrott helyettesíteni egy nô az orgonistát, és nagyon izgult. Hát, nem is volt valami szép, ahogy játszott, de kifelé menet azt mondtam neki, hogy jól sikerült. És olyan hálás volt ezért. Szerintem, ez is jócselekedet.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat