Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-05-14

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-05-14

Kedves Jucó!
Esik az eső, ami most jól jön a mezőgazdaságnak, de nekem nem túlzottan. Bár abból a szempontból jó, hogy nincs az a dög meleg. Azt ki nem állom. Emlékszem, egyszer még vitatkoztunk is mamával, hogy melyik időben jobb tanulni, esősben-e vagy napsütésben. Én váltig állítottam, hogy az esős jobb, akkor bekuckózik az ember, nem vonja el a figyelmét a jó idő. Mama meg váltig állította, hogy a jó időben az embernek jobb kedve is van, így jobban is tanul. Te melyiket szereted a tanulásra? Szerintem az esőset, mert egyformán jók, de az eső kicsit jobb.
Most kipróbálhatod otthon, mert ma eső lesz, holnap, meg azután jó meleg. De aztán állítólag megint esni fog. Én meg szombaton megyek főzőiskolába. Már hónapokkal ezelőtt befizettem erre az egy napos tanfolyamra, ami szombat reggel 9-től 12-ig tart. Nem olcsó, 10 ezer forint, de úgy gondoltam, ez megérdemlem születésnapomra. De ebben benne van egy háromfogásos ebéd elkészítése, amit hazavihetek. Persze, ha ehető lesz. Toszkán ételek. Egy leves, valami tésztaféle, végül valamilyen édesség. Lehet, hogy jól fog sikerülni, akkor majd neked is megtanítom. Igazából provanszi ételt szerettem volna csinálni, csak összekevertem a jelentkezéskor a két tájegységet, és így ezt ikszeltem be. Remélem, nem én leszek az egyetlen a tanfolyamon. Nem hinném, mert a többi már megtelt, vagyis erre is régen jelentkezni kellett.
Azért tanulj szorgalmasan ezalatt az egy hónap alatt, mert például a történelem jegyet ki tudod javítani, ha nem is ötösre, de négyesre biztosan. Egyébként hányszoros a túljelentkezés az orvosi egyetemre? Vagy egyáltalán lehet ezt mérni? Lehet, hogy már nem. De azért minden pont számít. Meg is ütne a guta, ha egy ponton múlna a felvételed. Tényleg, mi van, ha elsőre nem jutsz be? Akkor jövőre újra érettségizned kell? Vagy hozhatod a régi pontokat, csak valamit még meg kell csinálnod? Mondjuk egy középfokú nyelvvizsgát angolból? Vagy emelt szintet csinálni valamiből? Remélem, erre nem kerül sor. Már ideges lettem, ahogy eszembe jutott, hogy lassan kiderül, hány ponttól veszik fel az embereket az orvosira. És ha itt nem vesznek fel, akkor nem mennél el Debrecenbe? Csak a SOTE a jó? Mert vidéken alacsonyabbak a ponthatárok.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat