Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-04-02

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-04-02

Kedves Jucó!
Éjjel álmot láttam. Egy orvosoknak fenntartott kollégiumban voltam, nem tudom, hogy keveredtem oda, de téged kerestelek. Illetve még nővérke voltál, de tudtam, hogy hamarosan orvos leszel. És mama volt a portás. Mondta, hogy hányadik emeleten van a szobád, menjek fel nyugodtan, majd jössz. Na, én felmentem, elég lepattantka volt a szoba, de azért nem volt rossz. Mivel egyedül voltál a szobában, gondoltam, kicsit ledőlök, míg meg nem érkezel. Aztán el is aludtam szépen, és arra ébredtem, hogy mama hozott egy pohár vizet és leült a fotelbe és beszélgettünk rólad. Nem tudom, éppen mit, csak arra emlékszem, hogy kérdeztem, hogy szoktak-e még hálapénzt adni a betegek. Mama mondta, hogy már régen nem divat ez, úgyhogy a szerény fizetésedből éldegélsz. Aztán még beszélgettünk, de végül csengettek lent a kapuban, és mama elment. Nem sokkal ezután megjöttél, de veled már nem sokat beszélhettem, mert mennem kellett. Vagyis fel kellett ébrednem. Hát ezt álmodtam nagyjából, de nem volt rossz, mert mama nem volt mérges, nem kiabált.
Ma nagypéntek és böjtölni kellene. Mert tudod, mi van ma? Mire emlékezünk? Arra, hogy Jézust keresztre feszítették, de előtte megkínozták, és ő a mi életünkért adta saját életét. Persze ez olyan érthetetlenül hangzik, de valahogy fel lehet fogni. Ha arra gondolsz majd, amikor lesz gyereked, hogy milyen lenne, ha feláldoznád valaki másért, sőt, bűnös emberekért, nem fogod tudni elképzelni. De hát mik vagyunk mi, hogy Isten dolgaiba belelássunk, terveit kifürkésszük.
Tegnap gondolkoztam ezen, hogy milyen érthetetlen sokszor az egész, ami a Bibliában van. mégis, én minden percben tudom, hogy Isten mit akar tőlem. Olyan ritkán adódik az életben, mikor tanácstalan vagyok és nem tudom, mit kellene tennem. Ez nem azt jelenti, hogy azt is teszem, amit Isten jónak látna. Sőt, sokszor az ellenkezőjét, de olyankor azt gondolom, hogy az a rövidtávú pozitív dolog nekem megéri a későbbi szenvedést. Mert hát Istennek az a heppja, hogy bűnt nem hagy büntetés nélkül. Csak jóval kisebb mértékben büntet, mint azt az ember megérdemelné. Na, és ekkor kanyarodunk vissza Jézushoz … de ez az enyhítés vagy teljes elengedés csak a Fia érdeméért, vagyis ő az enyhítő körülmény. Kicsit nehéz felfogni, de így van. úgyhogy jobban teszed, ha hiszel Jézus megváltásában, boldogabb lehet az életed.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat