Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-01-27

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-01-27

Kedves Jucó!
Hétvégén csináltam mákos tésztát, csak keserű volt a mák, és így meglehetősen rossz élmény volt, pedig azt vártam egész héten. Szóval tehettem volna rá több porcukrot, csak hát elfogyott, és az jutott eszembe, mikor egyszer nagyanyám elküldött sóért a boltba, és mivel nem volt só, megvettem a hozzá leginkább hasonlító dolgot, a porcukrot. Hej, milyen mérges lett szegény.
Reggel arról beszélgettem itt az egyik munkatársammal, hogy neki melyik nap a legrosszabb a héten. Nekem talán a kedd, vagy a hétfő, de a legjobb nem a péntek, hanem a csütörtök, mert akkor már tudom, hogy bármi is jöhet, holnap, vagyis pénteken úgyis vége lesz. Neked melyik nap a kedvenced? Persze a szombat nagyon jó, csak akkor már a fél hétvége elment. Meg kérdezte, hogy kocsival járok-e. Mondtam, hogy igen, pedig sokkal közelebbről jövök, mint ő, mert ő a Hősök teréről jár be. És kocsival negyed óra lenne, de a környezet védelméért inkább buszozik, így 50 perc az út. Hát bizony nagyon tisztelem ezért. De nekem annyi nehézségem még van, hogy sokszor innen megyek tornázni, szám szerint heti kétszer, és annyi cuccot cipelni állandóan elég körülményes. Mert például mindennap két másfél literes vizet hozok otthonról, mert itt csak csapvíz van. Nekem meg otthon van egy vízszűrőm, azzal hegyi patakot csinálok, és azt iszom itt. Persze, ezt is tudnám cipelni, de mindent meg lehet magyarázni, valójában nem lehetne szennyeznem a környezetet. Komolyan rossz érzés is. De hát tavasszal majd megpróbálok biciklivel jönni, csak akkor meg színi a kocsigázt, az sem egy leányálom.
Elég korán beértem ma, már háromnegyedkor itt voltam. Nem sokáig élvezhetem itt a zugolyt, mert jövő héten megyek a pincébe. Nagyon tartok tőle, de valójában az ember mindent képes megszokni, mindenhez alkalmazkodik. Itt ez a válság például. Ha kell, kevesebbet eszem, bár így is leginkább a hasamon spórolok. Csak egyről nem fogok lemondani, a tornázásról. Ha azt abbahagyom, elsenyvedek. Inkább eladom a kocsit, de tornázni megyek. Szóval ezt a válságot is ki fogom bírni, azok mennek tönkre, akik nem képesek megszabadulni korábbi dolgaiktól. Például panaszkodnak, hogy nem tudják fizetni a tartozást, de havi 30 ezer forintot elszínak. Tudom, hogy vannak olyanok, akik már mindent visszafogtak, és, hogy nem lehet a végtelenségig szorítani a nadrágszíjat, de azért az még nagyon messze van, hogy az ember csődbe menjen. Csak áldozatot kell hozni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat