Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-03-10

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-03-10

Kedves Jucó!
Megcsinálták a kocsi műszaki vizsgáját meg a zöldkártyáját, reggel hétre kint voltam érte a világ végén. Erről már írtam neked tegnap is. Aztán negyed kilencre elmentem az önkormányzatra, mert valamilyen kommunális adót kell befizetni, felhívtam őket tegnap, mondták, menjek be az ügyfélszolgálatra reggel, bemegyek, hát bent meg azt mondják, ez nem rájuk tartozik, hanem az adóügyi osztályra, az meg csak holnap lesz nyitva. Úgyhogy holnap reggel mehetek megint. Csak ki ne derüljön, hogy nem is adóosztáyra tartozik, hanem a tisztaságira. Vagy valami másra.
Ráadásul a CBC Classical is percenként megszakad. Úgyhogy most az IránRádiót hallgatom. Tradicionális zene. Na, ez is riktig megszakad. Most bekapcsoltam a Hallelujaht Jeff Bruckleytől, erre meg itt ordítoznak a munkatársak. Valahogy nem úgy indul a reggel, ahogy kéne. De nem bánom, mindenért kárpótol, hogy ilyen szépen süt a nap, meg hétvégén már jó meleg lesz. Hallelujah … hallelujah, ahogy szegény megboldogult Jeff mondja. Most írtam neked SMS-t, hogy fél hétre viszem a cuccot a sarokra, és írj vissza, ha valami folytán nem lenne jó. Remélem, nem jön közbe semmi.
Bizony, bizony, mondom néked, az élet szép. Legszebb, ha süt a nap, és jó idő van.
Tegnap voltam tüdőszűrésen. Legutóbb 23 éve voltam. Akkor még más rendszer volt, más utcanevekkel, amikor mondtam – mert a helyileg illetékes tüdőszűrő állomásról kell elkérni az előző leletet – szóval, amikor mondtam, hogy Május 1. út, nem akarták beírni, mert olyan, mintha Lenin utat mondanék. Szóval nem tudtam, mi az új neve. Hát igen, sok idő eltelt azóta, mióta a szeretet otthonban dolgoztam mint ápoló.
Erről jut eszembe, hogy ma reggel már jótékonykodtam is: a buszmegállóban a pad alatt feküdt egy eszméletlen alak, vagy 30 éves. Nem volt alkoholszaga, de szerintem jól be volt szipkázva. Nem sok életjelt mutatott. Megrángattam – már csak az hiányzott, mikor reggel rohannom kell hétre az Éles sarokra – szóval megrángattam, semmi. Akkor megdörzsöltem jő erősen a szegycsontját. Tudod, úgy ökölbe szorított kézzel, erre, ha eszméleténél van, felkel. Fel is mordult, szidta szeghalmi nammamát, közben csápolt, akkor láttam a dobókockát a hüvelykujja tövére tetoválva. Vagyis öt pontot olyan elrendezésben, mint a dobókocka ötöse. Ez azt jelent, volt már börtönben. Szóval akkor hívtam a mentőket, mondtam, hogy nincs rajta sérülés, eszméleténél van, de mivel 3-4 fok van, szólok nekik. De nekem igyekeznem kellett, úgyhogy hiába mondta, hogy küld segítséget, jött a busz és felszálltam. Mondjuk meg kellett volna várnom, de hát ha mondjuk épp beér a busz és futok, akkor nem is látom meg. Kérték a telefonszámom, aztán egy órán keresztül még én éreztem magam rosszul, hogy hívtam őket. Na, mindegy, ez van. Azóta nem hívtak.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat