Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-03-04

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-03-04

Kedves Jucó!
Elég rossz idő volt hétvégén, bár hideg nem volt. Az állítólag szerdán fog jönni. Akkora szél volt, hogy a Tabán mozi előtt álló autókra lesöpört egy csomó cserepet. De annyit, hogy az utcán nem lehetett végigmenni, mert tíz centi vastagon állt a törmelék. Egy csomó kocsinak be volt törve a szélvédője meg behorpadva a motorháza.
Pedig már úgy áll az idő, hogy lassan ültetni kellene a virágot a kiskertembe. Tudod, írtam róla, hogy van egy kiskertem az Attila úton. Na, erről meg az jutott eszembe, hogy milyen kedves volt Csíkoska, mikor még a Borókában virágot ültettünk a ládikákba, amik az ablakodban voltak. Emlékszel? Petúniák voltak, csak nyár közepére mindig elborították a levéltetvek. Aztán lehetett permetezni. De nem erről akartam írni, hanem Csíkoskáról. Mert volt olyan, hogy Csík annyira kedves volt, hogy odajött és azt csinálta, amit mi. Ha épp ültettem a palántákat, ő is kertészkedni kezdett. Először fogott két-három fűszálat a kis szájában. Lerakta a földre, és mikor látta, hogy lyukat vájok, ő is elkezdett kaparni és belehúzta a két kis fűszálát. Meg volt olyan is, hogy írtam a házifeladatot – lehet, hogy pont azt, amit aztán megettél –, tehát írtam, ő meg nézte és elkezdte ő is kapirgálni a papírt. Bár lehet, hogy az írásomat, a macskakaparást látta, és gondolta, ő is tud így írni. Aztán volt olyan is, hogy kifigyelte, hogy lapozom a könyvet és akkor a kis tappancsaival ő is neki lapozni, illetve csak tologatta a könyv lapjait. Hát ilyen kis okos volt ez a Csíkoska. Remélem, eszedbe szokott még jutni néhanapján. Bizony, ott nyugszik a nagy szikla alatt a kertben.
Nem sokára elkezdődik az érettségi szünet, bár tudom, hogy téged ez nem érint, de ne felejtsd el, hogy jövőre te fogsz érettségizni. És egy év úgy elrepül, hogy az ember nagyon észre sem veszi. Bár még a te korodban sokkal lassabban telik az idő, csak a felnőtteknél gyorsul fel ennyire. És minél idősebb az ember, annál gyorsabban megy az idő.
Remélem, a fenyőfákat nem törte ki a vihar, vagy ahogy mondták: orkán.
Már március van, bár a tél még visszatérhet, de nem győzedelmeskedhet a tavasz felett. Vagyis megnyerhet egy-egy csatát, de a háborút elvesztette.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat