Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-03-14

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-03-14

Kedves Jucó!
Szeretd-e még vajon Enyát? Nem tudhatom. Szerintem jó, most ôt kapcsoltam be a jutubon. Kicsit le vagyok hangolva, és ilyenkor tudom, hogy inkább vidám zenét kéne hallgatni, de hát ha most ez áll közel hozzám. Mit tehetek? Elég álmos vagyok, mert sokáig olvastam este, hajnalban meg korán felkeltem, szintén olvasni. Pedig annyira nem izgalmas a könyv, de persze jó, csak annyira nem, hogy ez tartson lázban. Most Newtonról olvasok, aki fejben megsaccolta, mekkora tömeg? a föld, meg kisakkozta, hogy teljesen nem lehet gömböly?, mert hat rá is a centrifugális erô. Most ért véget az egyik szám, és nagy örömömre megtaláltam egy gy?r?k urást, az a címe, hogy Legolas. Hej, biztosan tetszik neked. Szóval Newton még azt is kikövetkeztette, hogy a föld nem gömböly?, amiért hülyének is nézték. Írt két év alatt egy könyvet, a Principe-et, amiben olyan dolgokat fogalmazott meg, amit csak száz, kétszáz év múlva tudtak bizonyítani. Például azt, hogy az egyenlítônél tényleg - 43 km-rel - több a föld annál, mint amennyinek elméletben lennie kéne. Öreg korában meg az a történet járta róla, hogy lám, mekkora nagy tudó, oszt a kapuját nem tudja megcsinálni. Mert olyan nehezen nyílt, hogy az ember alig tudott bemenni rajta. Csak legyintettek, hogy milyen elméleti fizikus az ilyen. Ô meg csak nevetett a markába, hisz minden ajtónyitáskor tíz liter vizet húzott fel a látogató a padláson lévô víztartályba. Mert látogatója volt bôven, botcsinálta matematikusok. Pedig szándékosan úgy írta meg a Principe-et, hogy csak az okosabbak értsék, mert pont a butácska tudósok hadától tartott. Persze ezek mégsem kerülték el, de legalább megoldották, hogy minden este fürükézhessen. Máris jobb a kedvem, hogy írtam neked.
Tegnap megnéztem az iskolád honlapját, és láttam, hogy napok óta alig van tanítás, mert toldis napok vannak. Színház, megminden. Néztem a neved, de sehol sem láttam. Igaz, Patríci?ét sem, pedig biztos pedálozott, hogy szeretne szavalni. Mert az anyukája nagyon szépen megtanította átéléssel verselni. Csücsörögni, szemmeresztni.
Mit csinálsz a négy nap alatt? Nagyon szép idô lesz, csak vasárnap lesz kicsit borongós. Emlékszem, öt éve ki volt ásva a ház alapja, mi meg kimentünk egy pokróccal, heverésztünk a f?ben, meg kergetôztünk az árokban. Én megyek vidékre.
Azóta sem voltál Yavannánál. Már jobb lenne, ha már nem élne, de azért biztosan megrázó lesz látni szellemként.
Észrevettem reggel hatkor, hogy este elfelejtettem kikapcsolni a telefonomat. Gyorsan kikapcsoltam, nyolckor meg vissza, mert mint azt már mondtam, reggel, mikor bekapcsolom, mindig azt várom, hogy pittyeg. Hogy talán írsz valamit.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat