Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-12-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-12-12

Kedves Jucó!
Reggel, ahogy jöttem, egy öreg fószer inalt át előttem az úttesten. Hajlott hátú öreg volt, vagy 80 éves. Azon kezdtem el gondolkozni, hogy vajon én milyen öreg fószer leszek majd, ha megélem. Nagydarab öreg ló. Ellenszenves vén majom. Valahogy így tudom elképzelni magam. Meg azt nézem, hogy ezek az öregek megragadtak az általuk menő divatnak tartott 60-as évek kollekciójánál. Annak meg vagy 40 éve. Azért majd megnézném magam 30-40 év múlva farmerben meg nagy bőnyeg pulóverben. Illetve az is érdekel, hogy vajon akkor milyen ruhában járnak a fiatalok. Biztos testhez álló merő nájlonban. Én meg majd mondom, hogy ez a kényelmes meg praktikus viselet, nem az. És akkor pont olyan leszek, mint nagyapád, aki ugyanezeket mondta mamának, mikor mama firtatta, hogy miért hord nájlon inget, meg atlétát, meg azt a rossz szabású, ennek ellenére élére vasalt drapp nadrágot meg nyúlszőr kalapot. Hát bizony, ennyi idősen már motoszkál bennem a kérdés, mi lesz, ha majd megöregszem.
Anyám mindig kérdezi – már lassan ezért nem is akarom hívni –, hogy találkoztunk-e már azóta. Mindig mondom, hogy még nem, de hamarosan. Bizony, nem tudom, mikor lesz annyi időd, hogy újra összefussunk. Mert gondolom, a téli szünet minden napjára már beterveztél valamit. Pedig jó lenne találkozni.
Mit veszel mamának Karácsonyra? Vagy csinálsz valamit? Nem tudom, mama mesélte-e, hogy egyszer anyák napjára csinált valami szépet nagymamádnak, gondolom, hímzett egy szép terítőt, és amikor odaadta, azt mondta nammama, hogy jobb lett volna, ha vesz egy pár harisnyát. Nekem is volt hasonló élményem, de ezt már sokszor elmeséltem. Tudod, a szép festett tányér népi motívumokkal, amit aztán anyám levitt a pincébe, ott volt egy jó darabig, míg végül Bandi bá’ hígítóval leszedte róla a festéket, és a tányér visszakerült a polcra. Ez volt az én anyák napi ajándékom története. Szóval, ha csinálsz mamának valamit, nem kell félned, hogy nem fog neki tetszeni, ha úgy is lenne, akkor sem fogja mutatni. De egyébként biztos tetszeni fog.
Na, jó hétvégét, hétfőn találkozunk majd. Jó lenne, ha igazából is találkoznánk.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat