Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-11-27

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-11-27

Kedves Jucó!
Hej, hej, hej ? ma három éve, hogy utoljára láttalak, hogy utoljára beszélgettünk. Emlékszem, vittelek reggel iskolába, és a történelem dolgozatra készültél. Útközben kérdezgettem is a tananyagot. Szép napsütéses reggel volt, nem úgy, mint most, amikor esik a jeges esô. Hej, hej, hej ? három év. Nagy hibát követtünk el ezzel mindketten. Így már csak emlékek maradtunk egymásnak. Nagy fájdalom ez, elhiheted. De semmi nincs, amit ne Isten igazgatna. Mert az embernek szabad akarata van, azt tesz, amit akar, de végül mégiscsak Isten mondja ki az utolsó szót, hogy mi és hogyan történjen.
Vége a zápornak, kisütött a nap. Talán nem lett volna szabad hagynom, hogy ne találkozzunk. De hát mit tehettem. Szerintem mindent elkövettem, hogy ne szakadjon meg a kapcsolatunk. Csak azt nem, hogy leskelôdjek utánad az iskola elôtt és lerohanjalak. Nem tettem volna semmi pénzért, de mama is mondta, meg ne próbáljam. Így hát ez lett a vége: emlékek, amit minden reggel felelevenítek, amikor a naplót írom.
Tegnap este elmentem moziba, megnéztem Az utolsó skót király cím? filmet. Nagyon jó volt, majd egyszer nézd meg, ha nagy leszel. Egy afrikai diktátorról szólt, akihez elszegôdött orvosnak egy fehér férfi. Aztán úgy összekuszálódtak a szálak, hogy el sem tudta hagyni Ugandát, mert a zsarnok nem engedte. Sôt, a végén még meg is akarta öletni. Szóval egy politikai krimi volt. Ez az a m?faj, amivel mamát ki lehet üldözni a világból. Ha olyan filmre mentünk moziba, amirôl nem tudta, milyen lesz, mindig azt mondtam: politikai krimi. Szegény, mindig beidegesedett. Persze megmondtam, hogy csak vicc. De ez a tegnapi tényleg az volt.
Ja, mire a team-es kirándulásra mentünk, már mindenki tudta, hogy én csináltam a gombócot. Volt, aki 17-et pusztított el: Nyuszi. Reggelire azt ette, meg ebédre is. Így visszagondolva, tényleg jól sikerültek. Sokat is dolgoztam vele, az biztos. De ha valaki el akar érni valamit az életben, akkor meg kell dolgoznia érte. Ez most egy nagy közhely, tudom, de majd rájössz nagykorodban, hogy így van. Például majd a munkahelyeden meg kell dolgoznod azért, hogy elismerjenek, szeressenek a kollégáid. Na, jó, befejezem, különben is mennem kell dolgozni.
Három év ? az rengeteg idô.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat