Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-01-08

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-01-08

Kedves Jucó!
Közben eszembe jutott, hogy miért voltam egyedül a sorozáson. Mert még túl korán volt, fél hét körül, a sorozás meg 9-kor kezdôdött. Na, csak ennyi a kiegészítés.
Szépen süt a nap, jó meleg van. Ha belegondolsz, tavaly ilyenkor -20 fok volt éjszakánként. Akkor írtam, hogy érted tudok menni akár minden reggel. Többször írtam, aztán egyszer válaszoltál is, hogy ?hagyjál békén?.
Azt írd meg, hogy megvan-e még a szuperrózsa? Tudod, amelyiket odaültettem a bejárati ajtó mellé. Mert azt úgy vettük, hogy szép sárga futórózsa lesz, csak amikor meghozta az elsô virágát, akkor derült ki, hogy mekkora hatalmas virág. És nem olyan, amilyet a mama szeretett volna, olyan kis pingponglabdányi. Emlékszem, még tervezgette, hogy átülteti onnan máshová.
Szerdától elmegyek táppénzre, mert Erikkel kell dolgoznom kicsit, de majd megpróbálok írni mindennap. Nem szoktam hazudni, táppénzt csalni, de most tudom, hogy úgysem engednének el szabadságra. Évekkel ezelôtt voltam téppénzen, és most ki fogják bírni nélkülem. Még akkor sem mentem el, amikor levágta két ujjamat a mosogatógép itt a konyhában. Pedig akkor hetekig ülhettem volna otthon, és mivel munkahelyi baleset volt, teljes fizetést kellett volna adniuk. De én hôs voltam, vérzô ujjal is dolgoztam.
Azt írják az interneten, hogy az idei nyár lesz minden idôk legmelegebb évszaka. Az elsô évben volt nagyon meleg, amikor Solymárra költöztünk. De akkor csak egy-két hétig tartott a hôség. Emlékszem, lementem a földszintre, és a földön aludtam a pingpong asztal mellett. Fent elviselhetetlen volt. A fenyôket, amíg nincsenek fagyok, locsolni kellene néha, mondjuk tíznaponta, mert ôk is szomjaznak. Amikor meg nagy a meleg, kétnaponta esténként. Kérdeztem egyszer a mamát, hogy szoktátok-e locsolni a fákat, de azt mondta, nincs rá pénzetek. Pedig az nagyon fontos lenne.
Tegnap este láttam az Amelie csodálatos életét az Eho tv-n, vagy valami ilyesmi új csatornán. Olyan ez a film, mint a Keménykalap és krumpliorr. Minden alkalommal, amikor megnézed, felfedezel benne valami újat. Nem volt szándékomban megnézni, el is akartam kapcsolni, mert volt box a Spot1-en, de nem tudtam, ottragadtam. Pedig láttam már vagy négyszer. De hihetetlenül jó. Annyira ki van találva minden részlet, meg annyi ötlet van benne. A magyar filmekre meg az jellemzô, hogy egy ötletet cs?rnek csavarnak órákig. Olyan ötletet, amilyen az Amelie-ben volt vagy hat. Például az, amikor egy levélcsomagot találnak a Mont Blancon, ami egy lezuhant repülôgépbôl esett ki. És amikor errôl értesül Amelie, eszébe jut a földszinten lakó nô, aki sokat panaszkodik a volt férjére, mert elutazott külföldre, és sose jött haza, meg is halt kint. És Amelie hamisított egy levelet, hogy a férj mennyire haza akart menni, meg csak azért dolgozott, hogy vegyen egy házat kint és kivihesse a feleségét. És ezt úgy dobta be a postaládába, mintha a postahivatal sopánkodna, amiért ennyit késett a levél. Természetesen a nô megbocsájt 30 év után, és sokkal szebbnek látja az életet. Na, ez csak egy ötlet, amit Pálos apa órákig ragozna.
Viszont most mennem kell. Ez a mai levél se nem piros, se nem kék, de nem is barna. Mondjuk zöld.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat