Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-03-07

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-03-07

Kedves Jucó!
Hej, milyen nehéz jóindulatúnak, jószándékúnak, nem kritizálónak lenni. Mert a minap hallgattam Cseri Kálmán pasaréti lelkészt az interneten, és ő mondta, hogy mindez bűn. Még az is, ha az ember pletykál. És annyiszor megfogadtam, hogy senkiről sem mondok rosszat – még akkor sem, ha tényleg rosszul csinál valamit – de ez a fogadalom jó, ha egy napig tart. Meg hogy én ne pletykáljak? Olyan nincs. Például tegnap este találkoztam Erikkel, és hát el kellett mondanom, mi van itt nálunk. Például, hogy az egyik munkatársunk vett egy nagyon márkás kocsit, de csak én tudom, hogy igazából az nem is olyan értékes, mert használtan vette. Ez is pletykálás. Sőt, Cseri Kálmán szerint halálos bűn az is, ha valakire azt mondom, hogy hülye. Illetve ezt Jézus mondta, hogy ha valaki ezt mondja, az méltó a gyehennára. Szóval én minden reggel úgy jövök be dolgozni, hogy ma megpróbálok mindenkivel jó lenni, de sokszor csak addig tart ez, míg szembe nem jön valaki, aki már vár egy csomó munkával. Olyanokkal, amiket még nem is kellene megcsinálni, csak hát neki épp úgy tartja az úri kedve, hogy ha már itt vagyok, meg is csinálhatom. Erre én meg nem tudom tartani a jószándékúságomat, és azt mondom, majd megcsinálom, ha épp lesz hozzá kedvem. Ezzel vége is a szentéletűségemnek. Bár a napi jócselekedetet azóta is csinálom. Persze volt olyan párszor, amikor nem volt mit jótékonykodni – mondjuk, mikor egész nap otthon voltam és nem találkoztam senkivel – de az kevés. Például, ha itt a munkahelyemen nem tudom teljesíteni a napi jócselekedetemet, akkor a fitneszszalonban összepakolászom a szétdobált súlyokat. Mert ha én nem teszem meg, akkor a recepciós nőknek kell a 20-25 kilós súlyokat rángatniuk.
Hát így telnek a napjaim. Nem könnyű az embernek uralkodnia magán. És ráadásul az elfojtott indulat vége a betegség. Daganat, ilyesmi. De hát Isten kezében vagyunk, ezt ne felejtsd el.
Reggelenként olvasok egy űrkalauz című könyvet, ami elképesztő dolgokat ír. Például a fekete lyukról olvastam ma, ami után igen elgondolkodtam arról, hogy mennyire semmi a mi kis életünk. Ebből meg az következik, hogy ezt a kis semmi időt a lehető legjobban kell eltölteni, amibe nem férne bele a szeretetlenség. De hát ezt már írtam neked, mindhiába. Majd te is rájössz egyszer erre, ha annyi idős leszel, mint én. Sajnos, csak olyan későn.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat