Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2010-05-13

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2010-05-13

Kedves Jucó!
Csak azt nem értem, hogy ragadtathatja el magát valaki, akinek én adom a fizetést – jelen esetben a generálkivitelező –, hogy kioktat. Mert ezt nevezik annak. Történt ugyanis, hogy a konyhai csaptelepet nem vettük még meg, és ahhoz egy speciális kell, mert van egy kis víztisztító berendezés, és mondtam neki, hogy ehhez valami spéci kis csap is kell, és azt nem tudom, hova tegye, erre nekem ugrik, hogy ő nem szól bele az én szakmámba, ő negyven éve csinálja ezt, és majd ő ezt megoldja. Úgyhogy ne szóljak bele a munkájába. Ezt nekem le kell nyelnem, mert nem érzékenykedhetek. De ez fordítva nem működött volna, vagyis ha én olvasok be – mert megtehetném, lenne miért –, akkor fogná magát, összepakolna, és lerohanna. Mint annak idején a parkettás Solymáron, amikor szóvá tettük, pontosabban megmondtuk neki, hogy nem fizetjük ki az olyan munkát, amit csinált, amikor a tévés szobában ferdén rakta le a hajópadlót. Erre felkapta a vizet, összepakolt, és meg sem állt a kórházig. Mi meg mamával hívtunk egy normális parkettást, az meg jött örömmel, hogy szép pénzért csak fel kell csiszolni meg lakkozni. Az a hülye meg kórházba ment, mert felszaladt a vérnyomása idegességében. Persze három nap múlva üzent, hogy jönne befejezni a munkát – gondolom, addig várta, hogy felhívjuk –, mi meg e helyett mással megcsináltattuk.
Be kell látnom, mama jobban kézben tartotta az ügyeket, keményebben odamondogatta a véleményét a munkásoknak, mint én. Mert reggel is, amikor beolvasott a kivitelező, csak behúztam a nyakam. De majd csak vége lesz már. Igaz, csak a negyedénél, vagy még annál se járunk.
Ja, attól volt ideges a kivitelező, hogy az anyagokról számlát kértem, mert ugye azt nekem le kell adnom a Fundamentának. Ez pedig négy millió forintnyi számla. És ő úgy akar mindent számlázni, hogy ő megveszi a boltban mondjuk a kazánt 200 ezerért, majd rárak 25% áfát, így eladja nekem 250 ezerért. Holott, ha bemegyek a boltba, én is megkapom 200-ért. És ragaszkodik, hogy mindent ő vegyen. Én emg azt mondtam, hogy azért miért fizessek mindenért negyedével többet? Erre rágott be. Hát nem nekem van igazam?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat