Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-05-14

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-05-14

Kedves Jucó!
Nem tudom, mit írjak neked. Mert nem írtál, vagyis válaszoltál az SMS-re – amiben mondtam, hogy szombaton menjünk a Vidibe – így nem tudom, mi legyen. Legszívesebben azt írnám, menjünk inkább egy napra a Balatonra, reggel induljunk, este jöjjünk. Például Balatonszárszóra. Ott elég jól ismerem a környéket, mert mint írtam már sokszor, gyakran járok oda füvet vágni Erikék nyaralójába. De lehet, hogy korai lenne, túl sok időt még nem biztos, hogy jó dolog együtt tölteni. De azért megírom, hátha van kedved.
Rengeteg dolgom van ma, reggel a könyvelőnél kezdtem, ott kiderült, hogy az APEH rengeteg pénzre számít tőlem, meg az önkormányzatra is kell küldeni iparűzési adót. Szóval nem indult túl jól a napom, meg itt a munkahelyemen is egyszerre hat tenderen indultunk, csak feleslegesen puffogtatunk bele a semmibe. Aztán nem lesz az egészből úgysem soha semmi.
Jó lesz neked, ha orvos leszel, nem ebben a nyomorult versenyszférában helyezkedsz el, nem kell állandóan attól rettegni, hogy elmegy egy megrendelő, és akkor lehúzhatod a redőnyt. A becsületes munkára mindig lesz kereslet. Főleg, ha szinte ingyen van, mint az orvosi munka.
Tegnap volt lakógyűlés, és ott a legképzettebb – jogász – emberek ordítottak a legjobban. Úgy látszik, a diploma nem ér semmit, az intelligenciát nem papíron adják. Persze, semmiben sem egyeztünk meg, így a kémény – ami a múltkor ledőlt – nem lesz helyreállítva. De nem is untatlak ezzel.
Talán mehetnénk még az állatkertbe is, nem? A vidámpark világa valahogy nyomaszt engem. De az biztos, ott nem leszünk kiszolgáltatva kínos nagy hallgatásoknak, mint mondjuk egy hosszú kocsiút során a Balaton felé. Meg az állatkertben is csak bámészkodni meg beszélgetni tud az ember. Ráadásul az a világ is eléggé nyomasztó.
Nem elég, hogy ennyi a munka – felesleges munka –, még Eriknek is dolgozni kell esténként. És ráadásul alig fizet érte valamit. Régebben ennyi munkáért minimum 3-szor annyi pénzt adott volna. Na, mindegy, nem panaszkodom, annyi azért összejön, hogy legalább ki tudom fizetni az APEH tartozást.
Megyek is dolgozni, mindjárt írok egy SMS-t, amiben megkérdeztem, hogy nem gondoltad-e meg magad, mint a múltkor.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat