Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2009-05-19

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2009-05-19

Kedves Jucó!
Tegnap nem írtál, vagyis nem válaszoltál. Pedig még meg is néztem a vonatot, hogy lehetne elmenni Királyrétre. A Nyugatiból 35 perc alatt ér a vonat Kismarosra, onnan meg 3 perc múlva megy fel a kis erdei vasút Királyrétesre. Jó kis út, szóval Pestről egy óra alatt ott lehet lenni a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban, és nem mondom, hogy érintetlen hely, de aránylag még kevesen járnak ott. Főleg hétköznaponként. Szerintem arra jó, hogy belejöjjetek a sátorozásba. Bár, ha te olyan romantikusan gondoltad, hogy ahol az est rátok száll, ott telepedtek meg, hát az itt nincs. De arra tényleg jó, hogy begyakoroljátok, mit kell csinálni, mit kell vinni.
Esik az eső. De ez már hiányzik is, mert nagy az aszály. Ja, azt mondtad hétvégén, hogy el tudnád képzelni azt is, hogy kertész legyél. Bár nem jelölted be a továbbtanulási papírodon, de nem lenne rossz. Szerintem is egy nagyon szép hivatás a kertészkedés. Ezt korábban is írtam már neked. De mondjuk most már nem olyan jó, mint mondjuk 50 éve, mert az UV-sugárzás olyan nagy, hogy minél kevesebbet szabad a napon tartózkodni. Mondjuk Moszit is megértem, aki erdész szeretne lenni, az nagyon szép hivatás. De ez is csak olyan romantikus gondolat, mert azt is meg lehet unni. Illetve hamar rájön az ember, hogy az erdészkedés nem csak annyiból áll, hogy sétálok a vadonban, hanem van egy csomó rossz oldala is. Mondjuk bent ülni a hivatalban, meg írni a kérvényeket. Én is szerettem volna erdész lenni annak idején, de jobb, hogy nem lettem. Bár ki tudja? Szerintem Moszi azért szeretne az lenni, mert sokat kirándul. Én is sokat járom az erdőt.
Az a mamamatika tanárnő, akit ismerek, azt mondta, hogy a férjével még az egyetem alatt jártak először a Tátrában és azóta minden évben elmennek. Én is hasonlóan érzem, hogy ha lehetne, minden évben mennék. Annyira szép, és közel is van. De nem lettem erdész. Moszi is sokat jár a Tátrába, nem? Remélem, sikerül megfertőzni téged augusztus 20-án, és majd elviszed Blázt egyszer te is. A legjobb a Bilikova Chata, mondom neked.
Na, msot megyek, dolgozni kell.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat