Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-01-08

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-01-08

Kedves Jucó!
Na, kapartad a jeget a kocsiról reggel? Mert tegnap egész nap ónos esô esett, és felétek biztos jó vastagon meg is fagyott. De lehet, hogy erre már tegnap gondoltatok, és este, mikor már elállt az esô, lekapartátok. Mert biz’ én így tettem este, így ma reggel csak a tegnap esti párát kellett lekapirgálni. De tegnap legalább egy órába telt leszedni a félcentis jeget.
Az egyik munkatársamat nagy csapás érte csütörtökön. Biatorbágyon építkeztek pár éve, szépen megcsinálták a házat, ami csütörtök délután porig égett. Merthogy rönkház, vagyis az a jó vastag gerendákból álló ház volt. A férje benyit, mikor hazajött a munkából, és csak azt látja, hogy az emeletrôl hömpölög le a füst. Rögtön hívta is a tûzoltókat, de mire tíz perc múlva kiértek, semmi nem maradt a házból. Mert azzal, hogy benyitott az ajtón, oxigént engedett be a házba, így a tûz nagyobb vehemenciával kapott lángra. A felesége, vagyis a munkatársam épp elutazott három napra, így pár ruhát magával vitt. Ennyi az összes vagyonuk, meg a férjének a tévét sikerült kimenekítenie az égô házból. Ezen gondolkoztam hétvégén, milyen lehet az, ha valakinek az égvilágon semmilye nincs. Csak az, ami rajta van. Mondjuk, hasonló helyzetben voltam én is nemrég, de azért az mégis rosszabb, hogy csak egy kabátja, meg az a ruhája van a férjének, ami rajta volt. Legalább nekem volt két zsák ruhám: melegítô, két rövidnadrág meg egy jégeralsó.
Meg az is eszembe jutott, hogy amikor elutaztál Róland bácsival Kemencére, milyen szép ajándékot hoztál. Gondolom, már nem is emlékszel. Egy kis kézi morzsaporszívót vettél, ami elemmel mûködik. Mert gondolom, valami hasznosat szerettél volna, meg olyat is, amit te is tudsz használni. Volt vagy 40 centi hosszú és fehér. Meg van még? Vagy már az elsô héten elrontotta Tréger Marty? Mert neki nagyon tetszett, azt tudom. Meg egyszer – már nem is emlékszem, éppen hol jártál, talán Köveskálon – hoztál egy 15 centi magas, fából faragott sast. Emlékszel? Azt mondtad, a Balaton parton vetted egy árustól, mert úgy gondoltad, mi annyira szeretjük a madarakat – például télen is etetjük –, hogy egy ilyen szép sasmadárnak biztosan örülni fogunk. Fölfelé tartotta a szárnyait és szép lakkos volt. Az meg van még?
Visszatérve a rönkházra: egyet jegyezz meg, ha tûz van a lakásban vagy a házban, mindig kifelé menekülj, ne pedig fel az emeletre, vagy be a szobába. Értetted?
Ja, és nem tudják, mi okozta a tüzet. Valószínűleg egy rossz vezeték.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat