Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2007-10-09

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2007-10-09

Kedves Jucó!
Ma elmentem kirándulni Dobogókőre. Ott mentem keresztül Solymáron, és láttam a hegyet, ahol laksz. Szép őszi idő volt, elég sokan voltak, ráadásul betévedtem a Rám szakadékba, csak a menetiránnyal szembe. Így elég nagy torlódást csináltam, mert mindenki felfelé mászott a létrán, én meg lefelé mentem. Szóval morogtak sokan, de hát nem direkt volt, nem tudtam másfelé menni. Az az érdekes, hogy az emberek, ha találkoznak az erdőben, vagy köszönnek egymásnak, vagy nem. Én majdnem mindig köszönök, és vissza is köszönnek háromból ketten, a harmadik általában nem. A legtöbbnek, ha én nem köszönnék rájuk, eszébe sem jutna köszönni. Pedig annak idején nekünk Tatabányán úgy tanították, amikor mentünk terepgyakorlatra az erdőbe, hogy köszönni kell. Aztán volt, hogy párszor én nem köszöntem, akkor meg rám köszöntek. Hát az elég kellemetlen dolog.
Kiolvastam egy könyvet még délután, Polcz Aleine, Asszony a fronton című könyvét. Igen megrázó, és csak megerősített, hogy milyen óriási dolog, hogy mi nem háborúban élünk. Hálát is adhatunk Istennek ezért. Amennyi szenvedésen átment ez a nő, még csoda, hogy 84 éves koráig élt. Mert volt olyan időszak a háború alatt, hogy meg kart halni, kereste a halált, mégis túlélte. Ha majd nagy leszel, olvasd el. Nem leszel túl vidám tőle, de azrét kell, hogy az ember tisztán lásson felnőtt korában. Mert csak így tudja megbecsülni a jót, ha látja, milyen az, amikor anélkül kell élni.
Láttam, elolvastad a 400. oldalt, amit küldtem a vivre. Azt is láttam, hogy új képet raktál fel, de ami rossz, hogy a cecelégy és a palimadarak feliratot nem vetted le. Nem vagy cecelégy. Felraktál magad helyett egy Karácsonyi képet. Nem tudom, melyik Karácsonyon készült, de semmi nem változott azóta, hogy utoljára láttam. Csak két kép került fel a falra, az íróasztal mellé. Azt hittem, már mindent átvariáltatok azóta. Szép, békés kép. Sokkal szebb, mint a három évvel ezelőtti, akkor nagyon kis szomorú volt a fenyőfa is. Ez szép dagi. Mert kiskorodban azt mondtad, hogy azokat a fenyőfákat szereted, amik szép ducik. Így is van, azok a kis satnya, vékonykák inkább szomorúságot hoznak az ünnepbe, mint vidámságot. Idén nekem is lesz már igazi fenyőfám. Mert tavaly csak egy fenyőágam volt. de szerintem az is szép volt, csak inkább kétdimenziós karácsonyfa volt.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat