Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-02-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-02-22

Kedves Jucó!
Te tudnál űrhajós lenni? Én nem, az biztos. Ha belegondolok, hogy egy kis kabinban kuporgok napokig vagy akár hónapokig, már rosszul vagyok. Képzeld el, volt egyszer egy űrhajós, akit még a Szovjetunió lőtt ki az égbe, de hamarosan rendszerváltoztatás történt, így az ukrán származású asztronautát az oroszok – akiknek a pénzük vot – nem akarták lehozni. Hozzák le az ukránok, mondogatták. Merthogy egy ilyen művelet sokszáz millió forintos költség. És szegény űrhajós, a négy hónap helyett másfél évig keringett. Én biztos nem bírtam volna ki. Szerintem te sem. Főleg olyan kilátástalanul, mint ő. Ez most úgy jutott eszembe, hogy ma délután ért földet egy amerikai űrsikló, amelyik több hétre ment fel az égbe, de 13 nap után vissza kellett jönniük, mert az egyik űrhajós megbetegedett. Azt nem mondták, mi baja lett, de biztos súlyos, mert különben nem jöttek volna vissza. Gondolj bele, mi van, ha vakbélgyulladást kap valaki, amit azonnal meg kell műteni. Szerintem meg is pusztult, mert semmit nem írnak róla, csak hogy visszajöttek korábban.
Meg a másik furcsaság, hogy – de lehet, ezt már írtam – a Marsra 2020-ban embereket küldenek. 570 napig tart majd az utazás oda-vissza, persze közben vagy 150 napot eltöltenek a Marson, és az ottani vízből csinálnak üzemanyagot. És nem kívánják ingyen, mert fizetnek is érte 12 millió 700 ezer forintot fejenként közel két évre. És ezért elvárják, hogy dolgozz lelkesen, és tudd, nem biztos, hogy vissza tudnak hozni. Na, ezt azért nem vállalnám. Márcsak azért sem, mert lehet, addigra már rég nem leszek. A másik, ha le kell húnynom a szemem, akkor legyen az itt a földön.
Na, megint rossz irányba megy a „társalgás”. Ma délután küldtem neked egy SMS-t, amiben kérdeztem, tudod-e, mi az az MP3 lejátszó. Mert azt vennék születésnapodra, ha még nincs. De még nem válaszoltál. Persze április 11-éig még van idő bőven. Sokkal inkább érdekelne, hogy ha megint fonnék fonalin, kékfehér fonalint, azt hordanád-e. De mondjuk, ha nem is hordod, akkor is fonok neked. Legfeljebb kidobod. Gondolom, kék Csíkoskát is kidobtad vagy jobb esetben bevágtad egy szekrény aljába. De nem baj, egyszer majd megtalálod, és lehet, hogy akkor már nem haragszol rá. Holnap elérem az 500 oldalt.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat