Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

acsm naplója


bögre teve [202023 AL], gazdája acsm
2008-03-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202023
2008-03-12

Kedves Jucó!
Hej, emlékszel még, hányszor de hányszor próbálkoztam, hogy befonjam a hajad? És soha nem tudtam jól befonni. És a legtöbb esteben csak hallgattál, nem mondtál semmit, aztán szép csendesen kibontottad a hajad és azt mondtad, inkább megpróbálod te. Pedig mama mutatta is, hogy hogy csinálja és szerintem én ugyanúgy fontam, de nemked az sosem volt jó copf. De nem baj, sosem haragudtam a nagy igényed miatt, de máig nem értem, mit rontottam el, mit csináltam másképp, mint mama. Anyám is próbálta befonni a hajad, de ő sem tudta úgy, ahogy kell. Pedig neki azért nagyobb gyakorlata volt, mint nekem, hisz’ húszéves koráig neki is hosszú haja volt. Bizony, lassan már te is annyi leszel. Bár tudom, hogy az még jó három év, de nagyon gyorsan el fog telni. Neked nagyon hosszú időnek fog tűnni, de nekem már fele vagy negyede annyi idő. De nem baj, ez így van rendjén.
Reggel hallgattam a Bartók rádiót és volt benne a feladvány 7:40-kor, amit kivételesen tudtam, és nyerhettem volna jegyet a Liszt Ferenc kamarazenekar koncertjére csütörtökre. Be is írtam a telefonomba a megfejtést – Beethoven C-moll zongoraverseny rondo tétele –, de a végén jutott eszembe, hogy nem is tudom a telefonszámukat. És hát így nem is tudtam elküldeni. Egy év alatt ez a második zeneszám, amit felismertem és tudtam is a címét. Az első a Tosca harmadik felvonásából való. Azt írtam is neked, hogy valami la Stelle valami. Na, az volt, azt el is küldtem megfejtés gyanánt, de nem hívtak vissza. Azt gondoltam régebben, hogy én sosem fogok felismerni egy klasszikus zenét sem, és tessék. Ma reggel is tudtam volna.
Tegnap este felmentem sétálni a várba, és megetettem a macskákat egy kis ropimozival, és akkor láttam egy plakátot, amin valaki a cicáját keresi. Annyira sajnáltam, hogy legszívesebben felhívtam volna, hogy megkérdezzem, megvan-e már. Olyan szépen írt róla, hogy szinte könnyes lett a szemem, még fényképet is rakott hozzá. Úgy hívják, hogy Ciceró, és nagyon félénk, nem ismeri az utcát, ahová kisétált. Mert csak a szobában lakott idáig, és egyszer nyitva maradt az ajtó, és gondolta, szétnéz kicsit a világban, de napok óta nem került elő, és ezért rakosgatták ki a képét a villanyoszlopokra. Ha legközelebb is ott lesz még a plakát, felírom a számát és felhívom. Tényleg olyan szép nagy cirmos cica, mint Csíkoska volt. Persze Csík szebb volt, de Ciceró is jól nézett ki. A neve is jó, nem?
Remélem, már teljesen meggyógyultál, és tudtál menni iskolába. Nem tudom, kék Csíkossal mi van? Kidobtad-e már vagy még megvan? Pedig Csíkoska szőre van benne.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat